Херсонська пенсіонерка живе на порозі мерії та благає чиновників про допомогу

Жінка після пожежі лишилася без грошей та документів.

Пенсіонерка. Фото: misto.kh.ua

З родичами, але самотня. З житлом, але без даху над головою. Після пожежі квартира Галини Носенко, в селищі Молодіжне, що поблизу Херсона, згоріла дотла. З одягом і документами. Прихистити жінку нікому. Родичі від неї відмовляються. Пенсіонерка прийшла під стіни мерії благати про допомогу. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Сегодня".

Тут, на порозі мерії, чиновники знайшли літню жінку, яка благала про допомогу. Пенсіонерка скаржилася, що залишилася без документів, грошей. Їй нікуди подітися – житло згоріло, а рідні від неї відмовилися.

Пенсіонерка пояснює – квартиру спалила через власну необережність. Три місяці тому перенесла інсульт. Самій по господарству важко. Однак сусіди кажуть, жінка навмисно підпалила квартиру.

"Погрожувала підпалити квартиру. Що вона не житиме і дітям нічого не залишить", – говорить Наталія Макарова, мешканка Молодіжного. До пожежі у своїй квартирі Галина Григорівна жила разом з онукою Оленою і її трьома дітьми.

Внучка каже, що після чергової сварки пенсіонерка виставила за двері молоду матір з дітьми. Ті оселилися в гуртожитку. Але поділити нажите майно так і не змогли. "Куди я її, до хоспісу якогось? Ну, куди мені, зрозумійте мене. Я сама тут сиджу на курячих правах", – зазначила Олена, внучка Галини Носенко.

У мерії кажуть, якщо рідні відсторонилися, спробують допомогти жінці. "Спочатку треба відновити документи, чим ми обов'язково займемося, а вже потім надавати соціальну допомогу, в тому числі і в облаштуванні", – сказала Катерина Гандзюк, керуюча справами виконкому Херсонської міської ради.

"Єдиний вихід – подати на аліменти на дочку", – говорить Олена Старюк, юрист. Але це не вирішить проблеми з житлом. Центрів-притулків для людей похилого віку в Херсоні немає. Виїжджати до іншого району до інтернатів жінка не хоче.

А поки що в мерії вирішують, як надати притулок жінці похилого віку, чи вона залишатиметься в лікарні. Пенсіонерка сподівається, що дочка і внучка забудуть про сварки і прийдуть до неї.

Польща готує нові правила для українців із простроченими документами: Що треба знати

неділя, 28 квітень 2024, 21:25

Усі рішення про тимчасовий захист для громадян України, які перебувають у Польщі, включено до окремого закону, передають Патріоти України. За кілька днів польська влада представлять оновлений варіант цього документа, в якому буде враховано рішення уряд...

"Він не уявляє, як можна грати": Чемпіон світу нещадно розніс Мудрика після матчу з Астон Віллою

неділя, 28 квітень 2024, 21:00

Ексгравець Челсі та чемпіон світу у складі збірної Франції Франк Лебеф розкритикував українського вінгера лондонців Михайла Мудрика після гри проти Астон Вілли (2:2) в 35 турі АПЛ. За словами легендарного футболіста, Мудрик погано взаємодіє з партнерам...