Хіти тижня. "Краще у в'язниці, ніж на обмін": Люди зі списків бойовиків ОРДЛО не хочуть повертатися на територію "республік"

Українська сторона покаже бойовикам, що привезли всіх людей на їхнє прохання, проте насильно їх терористам ніхто віддавати не буде.

Обмін полоненими на Донбасі. Ілюстрація:dw

Більше десяти осіб, яких терористи "ЛДНР" внесли в списки на обмін, не хочуть повертатися на окуповані території Донбасу. Так, за словами уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської, на окуповані території не бажають повертатися 10-15 чоловік, яких засудили в Україні. Про це пише ТСН, передають Патріоти України.

Під час передачі бойовикам, цих осіб будуть питати в присутності представників Червоного Хреста, чи хочуть вони повертатися на непідконтрольні Україні території.

Журналістам видання вдалося поспілкуватися з кількома такими людьми. Так, один чоловік, який проходить у справі 2 травня в Одесі, до обміну перебував під домашнім арештом. Він має намір відмовитися від обміну і повернутися додому, де продовжить судові розгляди.

Ще одного чоловіка, як виявилося, затримали за крадіжку в Харкові. Він каже, що взагалі не розуміє, як потрапив у списки бойовиків.

"Ще один хлопець не зізнався, але натякнув, що близько півроку перебував на окупованій території в рядах незаконних збройних формувань. Коли він повернувся на підконтрольну Україні територію, його затримали і засудили до восьми років позбавлення волі. Зараз він вже відбуває термін", - сказано в повідомленні.

Чоловік каже, що повернеться назад в українську в'язницю, щоб відсидіти і бути чистим перед законом. "Краще у в'язниці, ніж на обмін", - додав він.

Карма? В окупованому Криму вантажівка загарбників роздавила авто колишнього "топчиновника", він загинув

вівторок, 19 березень 2024, 10:25

У ДТП з російськими військовими загинув колишній голова Кримавтодору Дмитро Кривенко, . Як повідомляють російські ЗМІ та кримські пабліки, Кривенко загинув сьогодні, 18 березня, на одній із кримських трас. Авто колишнього чиновника лоб в лоб зіткнулося...

"Пляжі Ірану і КНДР чекають вас": Соловйов запропонував достойну "альтернативу" росіянам амість Європи

вівторок, 19 березень 2024, 10:22

Російські пропагандисти на шоу рупора Кремля Володимира Соловйова поскаржилися на те, як "важко" жити без відпочинку в Парижі та на Лазурному березі. Соловйов своєю чергою запропонував альтернативу – "курорти" Ірану та Північної Кореї, передають Патріо...