Хіти тижня. Маразм розв'язав старому Горбі язика: "І пиячить, і танцює, і літає, і плаває. Але в космос полетіти боїться" - перший президент СРСР про останнього вождя Росії

Екс-генсек КПСС вважає, що Путін занадто високої думки про себе.

Михайло Горбачов. Фото: ТАСС.

Перший і останній президент СРСР, останній генсек КПСС 87-річний Михайло Горбачов розповів про своє неоднозначне ставлення до президента РФ 65-річного Володимира Путіна. Горбачов вважає, що Путін знаходиться на своєму місці. Каже, що його влада дозволяє утримати Росію від розпаду. Але критикує за ореол всемогутності, який створив довкола себе очільник Кремля. Про це йдеться в інтерв'ю, яке опублікувала "Медуза" на честь дня народження радянського політика, передають Патріоти України.

Горбачов розповідає, що востаннє бачив Путіна на святкуванні Дня Росії 12 червня 2017-го. Згадує, як насторожила його охорону поява чинного президента.

- Я кажу: "Давно не бачилися". Він: "Жу-жу-жу". Він зараз багато муркотить. Щоб неясно було, - розповідає Горбачов.

Путін надто високої думки про себе, вважає екс-генсек.

- Я про шкоду самовпевненості попередив Путіна. Коли я сказав, що він вважає себе заступником Бога, - згадує свою заяву 2014-го року.

Політикою Кремля Горбачов незадоволений.

- Якщо "Єдина Росія" працюватиме так, як зараз, то її чекає доля компартії, - вважає.

- Веселощів у нього багато. І пиячить, і танцює, і літає, і плаває, дідько, ну все, що можна, робить. Ось тільки в космос боїться. Тоді ж всі писатимуть: "Володимире Володимировичу, не повертайтеся, зробіть ласку народу!" - жартує Горбачов.

Багато в чому ображений на Путіна. Той 2013-го заявив, що Горбачову треба підкоротити язика. Так відреагував на критику екс-генсека щодо себе. 2016 року сказав, що не привітався з Горбачовим під час Дня перемоги, бо не помітив його.

Але вважає, що Путін повинен займати свою посаду, аби не розвалилася країна.

- Я думаю, на місці він. Місце це спільними зусиллями загиджене до краю. Але треба було її зберегти, щоб країна не розпалася. І ми змушені на це зважати, незважаючи на прорахунки і помилки, - пояснює екс-генсек.

Сам Горбачов від політики відмовлятися не поспішає. Керує об'єднанням "Союз соціал-демократів". Не полишає надії перетворити його на партію, альтернативну кремлівським.

Обов'язкова ідентифікація в дії: Хто із пенсіонерів в Україні ризикує залишитися без виплат

вівторок, 16 квітень 2024, 6:52

Оформлення пенсійних виплат є важливим процесом, що вимагає від одержувачів регулярного підтвердження свого статусу. Про це повідомили в Головному управлінні Пенсійного фонду України у Вінницькій області, передають Патріоти України. Як кажуть чиновники...

Повівся на забаганку малого собі на голову: Американець подарував синові восьминога і незабаром дуже пошкодував про це (відео)

вівторок, 16 квітень 2024, 5:58

Спочатку сім'я з подивом виявила, що замість самця їм продали самку. Трохи згодом Терренс відклала яйця, які виявилися заплідненими. У результаті замість одного восьминога у Кліффордів з'явилося ще 50 штук. Кемерон Кліффорд, 36-річний стоматолог з Окла...