Хіти тижня. Мав би краплину офіцерської честі - застрелився б: "Тиловий щур" з полковницькими погонами намагався згвалтувати дівчину-офіцера ЗСУ

Командир частини в коментарі правозахисникам заперечує всі звинувачення і називає їх фантазіями.

Валерія Сікал поскаржилася на домагання начальства. Фото: соцмережі.

Командира військової частини А-1358 Збройних сил України звинуватили в сексуальних домаганнях до дівчини-офіцера. З відповідною заявою до правозахисників звернулася 24-річна офіцер Валерія Сікал, передають Патріоти України.

Також вона подала заяву в військову службу правопорядку, його зареєстровано 22 грудня під номером С-39. Центру інформації з прав людини, вона розповіла що в перший день служби 3 січня 2018 командир військової частини, полковник, посадив її в свою цивільну машину і відвіз в будиночок в лісі.
Там він запропонував своє заступництво і легке проходження служби в обмін на секс з ним: "Як будеш зі мною добра, то буде все у тебе добре, а якщо ні, то я тобі покажу гірші сторони армії".
В цей же час він чіпав її за коліна і намагався взятися за груди. Пізніше в ліс приїхав ще один чоловік, полковник представив його як начальника поліції міста Славута. З ним їй теж потрібно було бути "доброю".
Чоловіки намагалися споїти дівчину, але вона відмовлялася. Вечір перервав дзвінок з військової частини і командиру довелося виїхати. В цей же вечір він викликав її наказом на службову квартиру.
Вона побоялася йти туди сама і попросила сусідку по кімнаті піти з нею. Коли вони прийшли в квартиру, там виявився ще один чоловік. Полковник представив його перевіряючим. Його теж потрібно було поважати. Валерія відмовилася виконувати цей наказ і пішла.
За її словами такі історії повторювалися ще кілька разів. Одного разу в кімнату відпочинку до неї прийшов командир з іншим військовим і сказав: "Роздягайся, лягай, до тебе богатирі прийшли, будеш нас обслуговувати". Тоді вона злякалася і втекла.
Через її відмови командир ускладнював їй службу в армії - не давав відпустку і не відпускав на лікарняний. Також Валерія заявила, що розповіла дружині командира про домагання - але це не вирішило проблему.
19 грудня вона вийшла заміж за ветерана АТО Олексія Вдовиченка і разом написали заяву в поліцію, військову прокуратуру і ВСП. За словами її чоловіка - це було не перше звинувачення на командира частини в сексуальних домаганнях.

Сам же командир частини, в коментарі правозахисникам заперечує всі звинувачення і називає їх фантазіями. Він пояснює звинувачення з боку Валерії тим, що не відпустив її на весілля через воєнний стан.

За його словами він запропонував їм розписатися в церкві, яка знаходиться поруч з військовою частиною, а після воєнного стану взяти відпустку. Полковник підтвердив, що ВСП почала перевірку за заявою Валерії. 30 грудня Військова служба правопорядку на своїй сторінці в facebook повідомила, що прийняла заяву і до 9 січня вони повинні встановити всі факти і перевірити на відповідність.

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...