Хіти тижня. "Моя мама - украинка, я родилась в Украине и всегда чувствовала в себе украинскую кровь": Нобелівська лауреатка образилась за зірваний захід в Одесі

Світлана Алексієвич на кілька годин з'явилася в базі «Миротворця» за «пропаганду, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі і маніпулювання суспільно значимою інформацією», але потім була звідти видалена.

Світлана Алексієвич. Фото: соцмережі.

В Одесі була скасована зустріч з лауреатом Нобелівської премії, письменником і публіцистом Світланою Алексієвич, запланована на 20:00 в «Зеленому театрі». Про це вона повідомила в своєму відеозверненні, передають Патріоти України.

«Кілька хвилин тому я дізналася, що надходять погрози організаторам нашої сьогоднішньої зустрічі і мені особисто. Звинувачуючи мене в якихось абсолютно надуманих кривдах, завданих українцям. Це ніяк не може бути, оскільки моя мама українка, я народилася в Україні і завжди відчувала в собі українську кров. Але заради нашої спільної безпеки сьогоднішньої нашої зустрічі не буде, ми її скасуємо», - заявила Алексієвич.

Вона подякувала всім, хто прийшов на її виступ, і підкреслила, що для неї «завжди важлива будь-яка зустріч з Україною». Про скасування зустрічі через анонімні телефонні дзвінки з погрозами організатори заявили перед її початком. Алексієвич приїхала в Одесу ввечері 7 серпня, але місце її перебування не розголошується.

Видання зазначає, що письменниця неодноразово підтримувала Україну і засуджувала російську агресію. За інформацією деяких українських ЗМІ, Алексієвич на кілька годин з'явилася в базі «Миротворця» за «пропаганду, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі і маніпулювання суспільно значимою інформацією», але потім була звідти видалена.

9 з 10 солдат на передовій мають проблеми з ігроманією, - нардеп Гончаренко

четвер, 28 березень 2024, 20:41

Військові звертають увагу на появу нової проблеми - епідемії ігроманії, зокрема, в лавах ЗСУ на передовій. Про цю проблему пишуть в соцмережах, передають Патріоти України. Як зазначив народний депутат Олексій Гончаренко, це не просто проблема: 9 з 10 с...

Програма житлових контейнерів 2.0: У Берліні з'являться додаткові місця для біженців з України

четвер, 28 березень 2024, 20:14

У кількох районах Берліна планують збудувати 16 центрів для біженців на понад 6 тис. місць, а також найближчим часом додадуть 1 тис. місць у колишньому аеропорту Тегель. Про це повідомив мер міста Кай Вегнер, повідомляють Патріоти України з посиланням ...