Хіти тижня. "Моя мама - украинка, я родилась в Украине и всегда чувствовала в себе украинскую кровь": Нобелівська лауреатка образилась за зірваний захід в Одесі

Світлана Алексієвич на кілька годин з'явилася в базі «Миротворця» за «пропаганду, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі і маніпулювання суспільно значимою інформацією», але потім була звідти видалена.

Світлана Алексієвич. Фото: соцмережі.

В Одесі була скасована зустріч з лауреатом Нобелівської премії, письменником і публіцистом Світланою Алексієвич, запланована на 20:00 в «Зеленому театрі». Про це вона повідомила в своєму відеозверненні, передають Патріоти України.

«Кілька хвилин тому я дізналася, що надходять погрози організаторам нашої сьогоднішньої зустрічі і мені особисто. Звинувачуючи мене в якихось абсолютно надуманих кривдах, завданих українцям. Це ніяк не може бути, оскільки моя мама українка, я народилася в Україні і завжди відчувала в собі українську кров. Але заради нашої спільної безпеки сьогоднішньої нашої зустрічі не буде, ми її скасуємо», - заявила Алексієвич.

Вона подякувала всім, хто прийшов на її виступ, і підкреслила, що для неї «завжди важлива будь-яка зустріч з Україною». Про скасування зустрічі через анонімні телефонні дзвінки з погрозами організатори заявили перед її початком. Алексієвич приїхала в Одесу ввечері 7 серпня, але місце її перебування не розголошується.

Видання зазначає, що письменниця неодноразово підтримувала Україну і засуджувала російську агресію. За інформацією деяких українських ЗМІ, Алексієвич на кілька годин з'явилася в базі «Миротворця» за «пропаганду, спрямовану на розпалювання міжнаціональної ворожнечі і маніпулювання суспільно значимою інформацією», але потім була звідти видалена.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...