Хіти тижня. Неефективно: Супрун зруйнувала радянський міф про популярний "знезаражувальний" засіб

Якщо уважно прочитати інструкцію на ємності із перекисом водню, то і з неї можна зрозуміти, що ця рідина не вбиває небезпечні для людини мікроорганізми. То чому деякі люди продовжують сподіватися на інший ефект?

Уляна Супрун. Фото: Прямий.

Немає жодних доказів щодо ефективності 3% розчину перекису водню у процесі загоєння ран. 3% розчин перекису водню — який багато сімей використовують як засіб першої й часто єдиної допомоги при невеличких пораненнях — не загоює і не знезаражує рани. Такий медичний факт до відома українців довела керівник Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун, передають Патріоти України.

«Якщо почитати спеціалізовану міжнародну літературу — ви не знайдете жодних доказів щодо ефективності 3% розчину перекису водню у процесі загоєння ран. Більш концентрований розчин (від 30% і вище) звісно подіє, проте тоді ви отримаєте хімічний опік», - зауважила вона у Facebook.

Сумнівною також є властивість розчину перекису водню знешкоджувати патогенні мікроорганізми та бактерії, оскільки є докази, що деякі мікроорганізми містять фермент каталази, яка дезактивує дію Н2О2. На самій інструкції 3% розчину перекису водню написано, що «при застосуванні препарату відбувається лише тимчасове зменшення кількості мікроорганізмів», зазначає посадовиця.

Посол розповів, як змінилося ставлення Ізраїлю до українських біженців за останні два роки

п’ятниця, 19 квітень 2024, 1:45

Ізраїль став набагато відкритіший до співпраці з Україною. Українським біженцям надається безпрецедентна допомога, зокрема їм продовжують туристичні візи та дали право на роботу. Про це в інтерв’ю "Главкому" розповів посол України в Ізраїлі Євген Корні...

Безпрецедентний жест щодо іноземця: Зеленський нагородив орденом "За заслуги перед Україною" Алена Делона

четвер, 18 квітень 2024, 22:08

Президент України Володимир Зеленський нагородив легенду французького кіно Алена Делона орденом «За заслуги перед Україною». Про це повідомив посол України у Франції Вадим Омельченко у соцмережах, а також на французькому телебаченні, передають Патріоти...