Хіти тижня. Незважаючи на тривале похолодання, українців у жовтні ще чекає "золота осінь", - синоптики

В цьому році метеорологічна осінь в Києві почалася на два тижні пізніше, ніж в середньому починалася в XXI столітті.

У Київ прийде "бабине літо" разом із золотою осінню. Ілюстрація: соцмережі.

26 вересня до Києва прийшла метеорологічна осінь. Цей факт констатувала Центральна геофізична обсерваторія ім. Б. Срезневського, передають Патріоти України.

Кліматологи зазначили, що в цьому році метеорологічна осінь в Києві почалася на два тижні пізніше, ніж в середньому починалася в XXI столітті. «Нинішнє літо в Київ прийшло 19 травня, його тривалість склала 129 дней, що на 8 днів довше, ніж в середньому», - заявляють в обсерваторії.

За даними метеорологів, за 136 років спостережень найранніша метеорологічна осінь починалася 25 серпня в 1993 році, а найпізніша - 7 жовтня 1999 року. «Незважаючи на тривале похолодання, киян в жовтні ще чекає «бабине літо», - обіцяють фахівці.

Чоловік відмовився від мобілізації через пораду брата-військового: Стало відомо, чим це закінчилось

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:58

У Чернівецькій області до 1 року та 10 місяців обмеження волі засудили чоловіка, який отримав повістку, проте ухилився від мобілізації. На суді він заявив, що в армію не пішов, оскільки його брат-військовий порадив уникати служби. Про це йдеться у вир...

Під виглядом прогулянок із собакою: СБУ затримала у Харкові коригувальника РФ, який шпигував за позиціями ЗСУ (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:47

Служба безпеки України нейтралізувала діяльність ще одного російського коригувальника, що наводив російські ракети на військові об'єкти. Ним виявився житель Харкова. Для "прикриття" під час збору розвідданих він використовував собаку, якого нібито вигу...