Хіти тижня. Новий "фронт": Російські розвідники розганяють протести у ще одній країні (інфографіка)

Служба безпеки України заявила про причетність російських військових до розгонів протестів у Судані. Так, там працює приватна військова компанія "Вагнера", повідомляють Патріоти України.

Наявні у СБУ матеріали свідчать, що в Судані з грудня 2017 року перебуває озброєний контингент так званої "ПВК Вагнер" у постійному складі не менше ніж 300 осіб. Більшість із яких до цього брала участь у бойових діях на території України, – зазначають там.

За даними спецслужби, співробітники "ПВК Вагнер" виконують розвідувально-оперативні завдання на території інших держав у інтересах міноборони РФ, а їхня діяльність є засекреченою.

"Для конспірації вони діють під прикриттям приватних структур, які, своєю чергою, отримують надприбутки від державних оборонних замовлень. Саме за їхній рахунок здійснюється фінансування військових операцій МО РФ за кордоном. Зокрема, у Судані для такого прикриття використовується ТОВ "М Інвест", яка входить до бізнес-імперії путінського фаворита Євгена Пригожина", – мовиться у повідомленні.


У СБУ також додають, що мають докази доправлення особового складу та озброєння "ПВК Вагнер" у Судан та інші країни регіону авіацією міністерства оборони РФ. Для постійної ротації росіяни використовують аеродроми в Бенгазі (Лівія), Латакії (Сирія) та Бангі (ЦАР).

"Не залишається жодних сумнівів, що так звана "ПВК Вагнера" є гібридним проектом російської військової розвідки, підрозділи якого розганяють демократичні протести в Судані. Такі рішення Кремля можуть бути спрямовані тільки на підтримку режиму Омара аль-Башира, ордер на арешт якого Міжнародним кримінальним судом видано ще у 2009 році за звинуваченнями у геноциді цивільного населення", – пояснив очільник СБУ Василь Грицак

Ситуація лишається складною: Українці відповіли, що робитимуть у разі загострення або затягування війни

четвер, 25 квітень 2024, 16:56

Українці відповіли на питання про свої плани на випадок загострення або затягування війни. Переважає готовність тим чи іншим чином долучатися до боротьби з російськими загарбниками, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування фонду "Демо...

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...