Хіти тижня. Олег Басилашвілі: "Мне стыдно за нашу страну"

Радянський і російський актор Олег Басилашвілі поміркував на тему розпалювання агресії, зазначивши, що "любой призыв к войне является тягчайшим преступлением".

Олег БасилашвіліПро це він розповів в інтерв'ю агентству "Росбалт", передають Патріоти України.

На думку Басилашвілі, і війна на Донбасі, і проблема Криму викликані загальним нагнітанням ненависті.

"И война в Донбассе, и проблема Крыма вызваны всеобщим нагнетанием ненависти. Мне казалось, что ХХI век принесет возможность решать многие вопросы нравственным путем. Я надеялся, люди поймут, что убивать друг друга — это преступление, даже на войне. Что нельзя сжигать напалмом, бросать бомбы, отрывать руки и ноги. Что это зверство. Я смотрю — вот уже Европа, которая объединилась в одно общее конфедеративное государство, подошла к такому пониманию ближе", - відзначив актор.

"Да, Россия — государство еще молодое, мы начали развиваться значительно позже, чем европейские страны. Но, наверное, мы тоже должны следовать в русле нравственности, а не громыхания оружием и запугивания всех и вся. Мне стыдно, что наша страна сейчас стоит в одном списке с Ираном и Северной Кореей", - підкреслив Басилашвілі.

Актор вважає, що будь-який заклик до війни повинен тягти за собою довічне тюремне ув'язнення або розстріл. І що "мерзавцы, которые сейчас муссируют тему противостояния" повинні самі опинитися на передовій, в смертельному бою.

Зауважимо, що з початку російсько-української війни актор відкрито і активно підтримував нашу країну. Актор закликав сепаратистів скласти зброю і розкритикував анексію Криму.

Олег Басилашвілі відомий багатьом за фільмами "Піднята цілина", "Змова послів", "Великий вальс", "Вокзал для двох", "Ідіот", "Службовий роман". Також він знявся в популярному серіалі "Майстер і Маргарита".

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...