Хіти тижня. Що ні в якому разі не можна робити українцям, щоб не втратити пенсію

Коли можуть забрати пенсії.

Ілюстрація:pixabayУкраїнці для оформлення пенсіїї вчасно за законом повинні з 2019-го мати щонайменше 26 років стажу, жити на підконтрольній території, не виїжджати в іншу країну на тривалий час і надавати Пенсійному фонду лише справжні документи, повідомляють Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Про це йдеться у законі "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування". Усього документ передбачає три причини для тимчасової відміни пенсії або відмови в ній: якщо не виконали вимоги щодо стажу (15 років для пенсії у 65 років і 26 років — у 60 років), якщо надали неправдиву інформацію, якщо не проживаєте за місцем реєстрації (живете на непідконтрольній території або тривалий час перебували за кордоном).

Зауважимо, що в Україні в наступному році дефіцит Пенсійного фонду сягне рекордної позначки 166 млрд грн. У Міністерстві соціальної політики зазначають: у цю суму входять зокрема невластиві витрати. Тобто надбавки до мінімалки, пенсії суддів, соціальні пенсії і т. д. Однак, так чи інакше, всю цю суму доведеться компенсувати з державного бюджету.

В умовах дефіцитного Пенсійного фонду проблемою можуть стати навіть незначні затримки, наприклад, через касові розриви. Декілька місяців тому платежі єдиного соцвнеску затримали, в результаті українці на заслуженому відпочинку більше тижня сиділи без виплат.

Джерело: Обозреватель

Затримано військових, які розстріляли поліцейських на Вінниччині (фото)

субота, 20 квітень 2024, 13:14

Військових, яких розшукували за розстріл поліцейських на Віниччині, затримано. Про це повідомили українські ЗМІ, передають Патріоти України. За попередніми даними, вони здалися самі. Раніше стало відомо, що Вінницька спеціалізована прокуратура у сфері ...

Завдяки протестам українців: У Нью-Йорку скасували участь артистів балету з Росії у гала-концерті (фото)

субота, 20 квітень 2024, 12:44

У Нью-Йорку скасували участь артистів балету російського Маріїнського театру у гала-концерті, присвяченому 25-й річниці престижного балетного конкурсу Молодіжний гран-прі Америки, який мав відбутися 18 та 19 квітня. Про це повідомила посол України у СШ...