Хіти тижня. "Сжечь ее на костре!": Жарт вінницької вчительки про помісну церкву використала пропаганда Кремля

Ольга Маслова пожартувала, що нібито викличе батьків до школи, якщо дізнається, що діти ходять у російську церкву.

Жарт української вчительки використали на росТБ. Фото: скріншот з відео.

Шкільний скандал з релігійним підґрунтям стався у Вінниці. Вчителька у закритій групі привітала батьків зі створенням Помісної Української Церкви, однак хтось вирвав її слова з контексту і виклав у відкритий доступ, передають Патріоти України.

"Вітаю усіх зі значущим та історичним днем для всіх нас, українців. Українська автокефальна церква є! Якщо взнаю, що хтось поплентався на Різдво або ходить у секту МП, то щоденник мені на стіл і батьків до школи. Шануйтесь, парафіяни", - написала вчителька математики школи № 15 Ольга Маслова і доповнила свої слова смайликами. "Я у Viber групі закритій пожартувала. Хтось посміявся, хтось написав мені байдуже, але всі відреагували позитивно", - пояснює автор.

Допис потрапив у відкритий доступ і спричинив не лише гнівні коментарі вірян, а й народив чергову жахачку від російських пропагандистів. Через кілька днів її допис поширили у соцмережах у групах Російської церкви в Україні. Зі своєрідними коментарями: "Мадам Ольга Маслова, за вами плаче лікарня", "Можна на неї подавати до суду", "Ця так звана вчителька, схоже, слабка на голову людина!", "У Вінниці є лікарня імені Ющенка, то нехай звернеться в той заклад, їй допоможуть!". Тему одразу ж підхопили російські пропагандисти. На Першому каналі ТБ РФ договорилися до того, що у батьків невдовзі почнуть відбирати дітей, а самих прибічників "правильного православ’я" звільнятимуть з посад і примусово використовуватимуть на громадських роботах.

Після цього вчительці почали ще й погрожувати. "Дуже погрозливі коментарі бачу "набожних" людей. Наприклад, "на вогнище її" на російській мові", - каже вчителька. Батьки її учнів стали на захист педагога і пішли до директора висловити підтримку Масловій. "Це був дійсно жарт, і всі раділи, що ми маємо власну церкву. І те, що зараз публікуєтсья – це обріхування дітей, батьків, вчителя, школи", - вважає представник батьківського комітету Любов Завалюнюк. "Ще ми вимагаємо від тієї людини, яка поширила і звела наклеп на нашу вчительку, привселюдно вибачитись перед Україною", - каже Надія Сімчук.

Вибачень вимагають від такої собі Марії – доньки одного з учителів цієї школи, котра співає у церковному хорі Хресто-Воздвиженського храму Московського патріархату. Зустрічатись із журналістами та відмовилася, але телефоном підтвердила, що справді поширила допис. "Коли це вчителька виносить на загал батьків, а якщо це батьки, то й учні. Вона цього робити не має права. Це непрофесійно, порушує людську, професійну етику, порушує почуття віруючих і Конституцію України", - заявила хористка.

У департаменті освіти визнають, що вчителька дійсно порушила етичні норми у своїх висловлюваннях, але всі кадрові рішення залишають на розсуд шкільної педради. "З юридичної точки зору, підстав для звільнення немає. В нашому законі немає звільнення за дописи, і кожна людина може висловитися. Я не бачу заклику до релігійної ворожнечі", - прокоментувала ситуацію директор департаменту освіти Оксана Яценко. Сама ж Маслова хоче на наступному уроці математики дещо відступити від шкільної програми і розповісти учням, що таке фейки і як уберегтись від інформаційних атак у соцмережах.

Джерело: ТСН.ua

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...