Хіти тижня. Тікає від Х...йла та скреп: Скандальний російський олігарх з оточення Путіна отримав громадянство країни ЄС

Російський олігарх, який має тісні зв'язки з президентом РФ Володимиром Путіним, придбав паспорт Кіпру за схемою, яка дозволяє багатим людям отримає громадянство країни в обмін на інвестиції.

Олег ДерипаскаПро це пише британське видання The Guardian з посиланням на кіпрські документи, до яких воно отримало доступ, передають Патріоти України.

Зазначається, що Дерипаска отримав громадянство Кіпру в 2017 році.

Скріншот/The Guardian

Як пише видання, за останні чотири роки кіпрські паспорти отримали сотні представників еліти України і РФ. Також громадянство Кіпру отримав і російський підприємець Віктор Вексельберг, який разом з Дерипаскою опинився в так званому "кремлівському списку" Мінфіну США. В Євросоюзі неодноразово висловлювали стурбованість з приводу продажу Кіпром своїх паспортів.

З 2008 року Кіпр надав громадянство 1685 "іноземним інвесторам" – в основному, людей з країн колишнього СРСР, Ірану, Китаю і Саудівської Аравії. На даній схемі Кіпр заробив не менше 4,8 млрд дол.

У свою чергу, представник Дерипаски підтвердив російському агентству РБК інформацію про отримання бізнесменом другого громадянства, але підкреслив, що він залишається при цьому громадянином РФ.

"Широке коло бізнес-інтересів Олега Дерипаски передбачає необхідність постійних пересувань по світу. Це і стало причиною отримання додаткового паспорта", - сказав представник російського олігарха.

Нещодавно Олег Дерипаска залишив пост президента компанії "Русал" - одного з найбільших в світі виробників алюмінію.

Опублікував: Evora

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...