Хіти тижня. У протистоянні Росія-Захід великий перелом: Мешканці Абхазії та Південної Осетії почали повально звертатись за отриманням грузинських паспортів

Жити у квазі-утвореннях, навіть з російськими паспортами безперспективно. Цю істину усвідомили навіть ті, хто квітами вітав і збройно підтримував російських окупантів.

Грузинський паспорт. Ілюстрація:geomigrant

Мешканці окупованих Абхазії та Південної Осетії почали масово отримувати грузинські паспорти, аби мати можливість користуватись безвіком. Про це Главкому під час інтерв’ю повідомив голова парламентського комітету Грузії із соціальних питань та охорони здоров’я Акакій Зоїдзе, передають Патріоти України.

Дивлячись на повальне отримання грузинських паспортів, влада окупованих територій робить все, щоб мешканці Абхазії та Південної Осетії відмовились від них.

"На жаль, в Росії їм ставлять умову - або здаєте грузинський паспорт і стаєте громадянами Південної Осетії чи Абхазії, або отримуєте тимчасову посвідку на проживання в Росії, яка ставить людей у становище другосортних", - говорить Зоїдзе про непросту ситуацію, в якій опинились жителі окупованих територій Грузії.

За словами грузинського чиновника, у Гальському районі Абхазії наразі проживає 60 тис. етнічних грузинів, але навіть їм доводиться або залишати домівки, або здавати грузинські паспорти.

Екстренер "Чорноморця" спрогнозував, чи зможуть українці вибачити Тимощуку зраду

субота, 4 травень 2024, 14:04

Колишній головний тренер Кривбаса, Чорноморця та Маріуполя Олександр Бабич висловився щодо Анатолія Тимощука, який залишився в країні-агресора після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну. В інтерв'ю "Українському футболу" наставник заявив...

Прийшли "заступитися" за товаришів: На Закарпатті суперечка між ромами й працівниками ТЦК переросла у стрілянину (відео)

субота, 4 травень 2024, 13:28

На Закарпатті сталася стрілянина біля Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) в місті Виноградів. Про це повідомила місцева поліція, передають Патріоти України. Правоохоронці розслідують кримінальне провадження за фактом кон...