Хіти тижня. "У Росії помітили цікаву зміну в ставленні еліт до Путіна", - політолог

Поданий до Верховного суду РФ позов Собчак - це продумана акція за згодою Кремля, яка демонструє важливу зміну в настроях.

У Путіна виникли конкретні проблеми. Ілюстрація: соцмережі.

У близьких до російського уряду представників еліт цієї країни з'явилися сумніви щодо легітимності влади нинішнього президента РФ Володимира Путіна. Таку думку висловив російський політолог Дмитро Галкін в колонці на "Апострофі", коментуючи позов Ксенії Собчак щодо незаконної реєстрації кандидатом чинного президента Володимира Путіна, передають Патріоти України.

За його словами, поданий до Верховного суду РФ позов Собчак - це продумана акція за згодою Кремля, яка демонструє важливу зміну в настроях серед російських еліт. "Я думаю, що цей позов - узгоджена дія, яка нічим не загрожує ні Путіну, ні Собчак, тому що більш-менш зрозуміло, чим усе закінчиться. Але сам факт, що така дія знадобилася, говорить про те, що є серйозні сумніви в легітимності цієї влади навіть у тих колах, які безпосередньо до цієї влади примикають", - пише Галкін.

"Є загальний інтерес угруповань всередині влади не допустити виникнення будь-якої фігури, яка сприймалася б як серйозний конкурент для президента, як політик, здатний з ним фактично нарівні змагатися. Навіть якщо ця фігура буде певною мірою керованою, її поява ускладнить процес вибору і визначення наступника, механізму передачі влади після 2024 року. Цей процес і так дуже утруднений наявністю угруповань з різними інтересами, а також економічними і політичними проблемами", - говорить він.

Як уточнює Галкін, зараз головне завдання Путіна і його команди послабити позицію кандидата на пост президента Росії від Компартії Павла Грудініна, який, на думку адміністрації російського президента, сприймається як реальна альтернатива чинному президенту на найближчих виборах в березні.

"Для нинішньої політичної системи, заснованої на тому, що у Путіна немає конкурентів, що це "даний Богом" правитель, який набагато краще, ніж всі інші правителі в світі разом узяті, поява такої фігури є серйозним ударом. І з'явився Грудінін (кандидат на пост президента Росії від Компартії Павло Грудінін, - ред.) - політик, який не повинен був, на думку адміністрації президента, сприйматися як реальна альтернатива Путіну. Але його стали сприймати саме в цій якості. І Грудінін може набрати досить много. І зараз, звичайно, треба всіляко показати, що не Грудінін, а Собчак є головним суперником Путіна і головним ворогом влади. Це дуже важливо, тому що видно, що всі сили напружуються, щоб будь-якими засобами збити популярність Грудінін, одночасно представивши його як ворожого шпигуна, проект Кремля і ставленика олігархів", - додав політолог.

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...