Хіти тижня. України стало трохи більше: Харків відмовився від російської мови

Рішення було консолідованим і за нього проголосувало 3/4 всіх депутатів.

Від російської мови відмовилися уже в ряді великих міст України. Фото: Фокус.ua.

Харківська обласна рада скасувала своє рішення від 2012 року про надання російській мові статусу регіональної. Про це повідомив у Facebook депутат Харківської облради Дмитро Булах. За його даними, "за" виступила навіть більшість фракцій "Опозиційного блоку" і "Відродження", передають Патріоти України.

"Минулого тижня облрада проголосувала за скасування деяких своїх попередніх рішень. Серед них одне ідіотське і одіозне. Рішення від 2012 про те, як і де вживати російську мову. Тобто фактична регламентація її регіонального статусу", — написав Булах.

За його словами, рішення було консолідованим і за нього проголосувало 3/4 всіх депутатів. "Ідіотизму стало трохи менше. А України трохи більше", — підсумував Булах. Нагадаємо, раніше російську мову позбавили статусу регіональної в ряді українських регіонів. Серед них Херсонська і Житомирська області.

Опалювальний сезон в Україні можуть завершити достроково, названо терміни і причину

вівторок, 19 березень 2024, 11:28

Опалювальний сезон в Україні цього року завершиться наприкінці березня через плюсову температуру повітря. Про це заявив голова НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов, . "Зазвичай опалювальний сезон закінчується 15 квітня, але цього року, зважаючи на п...

В Україні повернули обов'язкову індексацію зарплат, але підвищення можна не чекати? Всі нюанси

вівторок, 19 березень 2024, 11:26

Для українських роботодавців повернули зобов'язання щороку проводити індексацію зарплат. У 2023 році дія такого правила була припинена, проте 2024-го її відновили. Утім, українцям не доводиться розраховувати на різке підвищення окладів - обов'язковій і...