Хіти тижня. Вперше в житті вони співали Гімн: Тимчук розповів про те, як його соратник виховував ватників

Координатор групи "Інформаційний спротив", який із весни 2014-го постійно спілкувався з колишніми однокласниками та знайомими, які поїхали із Луганщини, але продовжували любити "русский мир" похвалився успіхами.

Юрій Карін. Фото: Фокус.

Український військовий і політичний журналіст Дмитро Тимчук поділився цікавою історією, присвяченою Дню Незалежності. Відповідну публікацію він зробив на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Я не люблю спілкуватися з "ватою". Не бачу в цьому особливого сенсу. Завжди був упевнений, що з духовно збитковими повинні спілкуватися вузькі фахівці", - пише він. Тимчук розповідає про те, що його друг координатор групи ІО Юра Карін спочатку (з початку агресії РФ) дотримувався іншої думки. Як уродженець Кадіївки (Стаханова), він із весни 2014-го постійно спілкувався з колишніми однокласниками-родичами-знайомими, які втекли з палаючої Луганщини до Києва, але при цьому продовжували зітхати за "русскім міром".

"Говорив, що вправляє їм мізки. Я не вважав це заняття особливо перспективним, ну так у кожного своє хобі", - додав він. Тимчук ділиться, що 24 серпня Юра зібрав у себе "цей контингент" за святковим столом. На питання про те, як пройшла "чергова політінформація", його друг відповів: "Ти не зрозумів. Вони вперше в житті відзначали День Незалежності України. І навіть Гімн заспівали".

"Я подумки зняв капелюха. Якщо навіть особливо заблукала вівця співає Гімн України - у неї є шанс. З Днем Незалежності, друзі!" - пише Тимчук.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...