Хіти тижня. За безвіз доведеться платити "дзвінкою монетою": Що зміниться з введенням нових правил в'їзду в Шенген

Зміни в правила в'їзду в Шенген ввійдуть в силу з 2021 року.

Нові правила говорять про те, що громадянам країн, які не є членами ЄС, доведеться отримати дозвіл на поїздку в держави так званої Шенгенської зони. Про це пише видання Факти ICTV, передають Патріоти України.

Початок роботи системи запланований на 2021 рік. Завдяки їй країни зможуть проводити додаткову перевірку громадян, яким не потрібні візи для подорожі, а також потенційно небезпечних осіб.

Тепер жителям більш ніж 60 країн, серед яких й Україна, для поїздки доведеться заповнювати спеціальну електронну форму, в якій потрібно вказати свої особисті дані, домашню адресу, контактну інформацію, дані документа для подорожей і європейську країну, яку ви збираєтеся відвідати.

Планується, що за авторизацію мандрівники платитимуть 7 євро, однак особи у віці до 18 років й після 70 років не оплачуватимуть її. Після отримання дозволу в одну з країн Шенгенської зони, він буде дійсним ще три роки або ж до закінчення терміну дії проїзного документа.

Під час заповнення заявки доведеться вказати і вироки за такі серйозні злочини, як тероризм, педофілія, торгівля наркотиками, вбивства, тощо. Також не можна приховувати й факт перебування у військових зонах.

Автоматична система перевірить відповідну заявку, щоб визначити, чи не використовують для поїздки втрачений або вкрадений документ, а також чи не видавався ордер на арешт зазначеної особи. Планується, що процедура займатиме дуже мало часу, проте наразі не відомо скільки доведеться чекати дозволу на поїздку.

Вручну форми перевірятимуть тільки в тому випадку, якщо мандрівник був засуджений за тяжкий злочин, їздив в зони конфліктів або був висланий з країни спеціальним наказом. У такому випадку можуть попросити надати додаткові документи протягом 96 годин, після чого в країни, в яку ви збираєтеся приїхати, буде чотири тижні, щоб надати відповідь.

Джерело: Факти.ICTV

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...