Хлопець з Маріуполя розгадав шифр "групи смерті" (фото)

Хлопець дотримується думки, що здійснювали суїцид люди, які за допомогою таких груп виправдовують свій вчинок.

"Група смерті". Фото: 0629

Маріуполь і всю Україну стривожив суїцид 15-річної дівчини, яка наклала на себе руки, зістрибнувши з 13 поверху. Стало відомо, що дівчина була зареєстрована в так званих "Групах смерті", які провокували учасників на проходження смертельного квесту, пише 0629. Про це повідомляють Патріоти України.

Правоохоронці стали проводити моніторинг соціальних мереж з метою виявлення небезпечних інтернет-спільнот. Також на минулих вихідних поліцейським Маріуполя вдалося зберегти життя підлітку і вберегти його від суїциду.

З редакцією 0629 зв'язався хлопець, який сам є учасником цих "Груп смерті". Молодий маріуполець побажав зберегти анонімність. Він розповів свою думку про дані інтернет-співтовариства і заявив, кого вважає винним в смерті дівчини.

Варто зауважити, що профіль хлопця (назвемо його умовно Максим) рясніє фотографіями суїцидального змісту. Максим пояснив, що він не збирається здійснювати суїцид "принаймні найближчі 3 роки", хоча і майже півроку страждає від депресії.

Максим вважає, що небезпечними групами є не "Море китів", "Тихий будинок" або "f57", а "Єдиний вихід", яка на даний момент вже заблокована, але може з'явиться її філія. Він розповів, що в "групах смерті" типу f57 давали так звані "завдання", але їх можна було виконувати "понарошку".

"Ти ріжеш вени (тобто повідлокетчупгрим, різати насправді не треба - вкрай нерозумно). І йдеш з мережі на пару днів. Ця гра дала можливість дізнатися кому ти важливий", - повідомляє Максим. Говорячи ж про групу "Єдиний вихід" хлопець каже, що адміністратори її давали шифр, відгадавши який, людина повинна вчинити суїцид.

"Тут повинна буде ще одна дівчина зістрибнути (як мені говорили, посилання не дали і це можливо теж правда, вона теж там була)", - говорить він.

"І всі ці псевдо # Тіхійдом # морекітов - чисті фейки. Я чсілкувався з колишніми адміністраторами цих груп. Навіть сам якось брав участь (йшов з мережі). Вони не винні", - написав він.

Хлопець передав шифр, який кидав йому адміністратор групи "Єдиний вихід", який називає себе "Господствующий". Максим розгадав його. "Ви готові прийняти правду", - була правильна відповідь.

Максим розповів, що це стандартний текст для подібних груп. Хлопець дотримується думки, що здійснювали суїцид люди, які за допомогою таких груп виправдовують свій вчинок.

"Потім, щоб можна було списати свою смерть на гру, а не просто необдуманий вчинок (суто моя думка). Є такий вислів: "Коли ти летиш з мосту, всі проблеми вирішуються, крім тієї, що ти вже летиш вниз", - пише він.

Максим сказав, що основною проблемою бачить те, що батьки приділяють мало уваги дітям і не помічають змін у їхній поведінці. Що стосується самих адміністраторів "груп смерті", Максим каже, що не знає для чого вони це роблять, а хто вони або хоча б з яких міст - йому дізнатися не вдалося. "Вони не "палятся", - зізнається хлопець.

Скільки маріупольців "сидить" в суїцидальних групах і чим це може закінчитися для них? Фахівцям ще належить розібратися в цьому завданні і не допустити трагедій.

На Закарпатті 19-річний хлопець зґвалтував дитину, справою зайнялася поліція

п’ятниця, 19 квітень 2024, 7:15

На Закарпатті правоохоронці затримали 19-річного мешканця Мукачівського району, який зґвалтував 13-річну дівчину. Про це повідомили у поліції Закарпатської області, передають Патріоти України. Про постраждалу дівчину їм повідомили у медзакладі, куди в...

Зможуть демонтувати? Мінкульт позбавив Арку дружби народів у Києві статусу пам’ятки історії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:30

Мінкульт своїм наказом позбавив Арку дружби народів статусу пам’ятки історії. Відповідно, тепер цей монумент може бути повністю демонтований.Про це повідомили в пресслужбі відомства. 26 квітня 2022 року скульптурна частина монумента була прибрана з цен...