Ходитимуть голі: У Росії надумали знищувати одяг

Процес ліквідації такого товару намагаються максимально прискорити.

Ілюстрація: ЖЖ

Міністерство промисловості й торгівлі РФ підготувало поправки до законодавства, які дозволять пришвидшити процес знищення нелегально ввезеного до Росії одягу, повідомляють Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

За словами представників Мінпромторгу, поправки до Кримінального і Кримінально-процесуального кодексу дозволять знищувати контрафактний і контрабандний одяг одразу після рішення суду, без процедури конфіскації — переведення товару у власність країни, яке забирає дуже багато часу.

Заступник голови відомства Віктор Євтухов розповів, що поправки дозволять не зберігати конфісковані товари на складах, звідки вони поверталися в країну походження, або на так звані розпродажі «митного конфіскату». Контрабандні та контрафактні речі будуть оперативно подрібнюватися і закопуватися або ж застосовуватися як вторинна сировина в інших галузях, наприклад в будівництві. Спалювати речі не будуть.

На думку голови асоціації Шамхала Ільдарова, досить знищити продукції на 10 млрд доларів, щоб повністю вирішити проблему контрафакту. Основні надходження незаконного імпорту одягу (в 2014 році на 326,7 млрд рублів) були з Китаю — 46,3 %, Бангладеш (7,03 %), Туреччини (6,5 %), Італії (5,27 %), Республіки Білорусь (4,86 %), В'єтнаму (3,84 %), Індії (3,59 %), Узбекистану (2,04 %) і Шрі-Ланки (1,61 %).

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...