Хресна хода на Київ: Під Житомиром активісти перекрили трасу паломникам УПЦ МП (фото)

На місце події прибули співробітники патрульної поліції, які між активістами і віруючими поставили поліцейський кордон.

Активісти на в'їзді у Житомир перекрили трасу. Фото:http://zhzh.info/

У понеділок, 18 липня, на в'їзді в Житомир громадські активісти перекрили відрізок траси на Чернівці, щоб не допустити проходження колони паломників УПЦ МП центральними вулицями міста. Про це повідомляє видання Журнал Житомира, передають Патріоти України.

Учасники Хресного ходу повинні прибути близько 14.00 до Спасо-Преображенського кафедрального собору, де запланований молебен.

Однак напередодні ряд громадських організацій підписали і направили на адресу міського голови Сергія Сухомлина відповідне звернення, вказуючи причини зміни маршруту. Як висловлення своєї позиції активісти перекрили рух.

У той же час, близько 100 віруючих зібралися в районі гідропарку та готуються зустрічати хресний хід. Люди прийшли з дітьми, деякі прийшли цілими сім'ями. Вони тримали в руках ікони і читали молитву "Отче наш".

Також на місце події прибули співробітники патрульної поліції. Між активістами і віруючими поставили поліцейський кордон.

Раніше, Житомирський міськвиконком звернувся до Житомирського окружного суду із заявою про те, щоб обмежити рух хресної ходи центральними вулицями міста, і замість вулиці Чудновського, якою планували рухатися паломники, запропонувати прохід через Західне шосе до вулиці Соснової, Короленка і далі по проспекту Миру до Преображенського собору.

Як пояснив суду представник УПЦ, звертатися для вирішення цього питання в судову інстанцію ніякої необхідності не було. З чисто християнською смиренністю, як і належить чесним віруючим, організатори ходи намагалися лише узгодити свій маршрут з міською владою і нічого не мають проти того, щоб пройти тією дорогою, на яку їм вкажуть. Що, власне, вже і відбувалося.

На Вінниччині внаслідок ДТП загинули поліцейські

субота, 11 травень 2024, 17:59

У суботу, 11 травня, на об’їзній дорозі міста Вінниці внаслідок автомобільної аварії загинули троє працівників Білоцерківського районного управління поліції, які проходили тут курс навчання на поліцейських офіцерів громади. Ще один правоохоронець госпі...

Помер відомий український спортивний журналіст і коментатор

субота, 11 травень 2024, 15:55

У віці 68 років помер відомий український спортивний журналіст і коментатор Сергій Савелій. Трагічну звістку повідомляє Суспільне Спорт, посилаючись на рідних Савелія, передають Патріоти України. Савелій понад 40 років працював на Суспільному мовленні,...