Хвиля злочинності в Україні: Жертвами грабежів стають відомі співаки та шоумени (відео)

За перше півріччя 2016 року лише в Києві зафіксовано більше 29 тисяч випадків крадіжок

Фото: 112.ua

Наслідки масового переселення мешканців Донбасу дають про себе знати. В Україні та у Києві зокрема зросла кількість грабежів настільки, що жертвами крадіїв стають не лише прості українці, а й співаки, шоумени та журналісти. Порівняно з 2015 роком число крадіжок зросло вдвічі. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на

"Надзвичайні новини".

Популярні та пограбовані. Жертвою грабіжників став український гуморист Вадим Мічковський, більш відомий як Дядя Жора. Злодії серед білого дня пограбували його офіс івент-агенції з організації свят. Камери спостереження зафіксували чоловіка в капюшоні, який проник в офіс у неділю 18 вересня близько 13.00 через зламане ним же вікно. Пройшовшись по всіх приміщеннях офісу і навіть заглянувши в холодильник, невідомий зібрав всі матеріальні цінності.

Сам же гуморист шкодує не так про матеріальні збитки, як про втрату важливої робочої інформації, що зберігалася на вкрадених комп'ютерах.

"Найприкріше, що на даний момент в нашій компанії відкрито більше 5 вільних вакансій - ми даємо можливість заробити чесною працею, але знаходяться ті, хто вважає за краще просто вкрасти", - каже шоумен.

За фактом крадіжки поліцією було прийнято заяву і розпочато розслідування.

Відомий український футболіст, гравець збірної України та київського "Динамо" Владислав Ващук на своїй сторінці у Facebook повідомив про те, що за останні два тижні в його квартиру в Києві двічі вривалися злодії. Футболіст двічі викликав поліцію, однак вона приїжджала пізно. Також Ващук зазначав, що на питання, чому так пізно прибули поліцейські, вони відповідали, що при необхідних 40 співробітниках у штаті їх всього шестеро і вони просто не встигають з усім впоратися.

На Подолі в Києві невідомі побили та пограбували журналістку і музиканта Лейлу Кондакову. Редактор видання "Delo.ua", де працює журналістка, Катерина Венжик натякнула, що це далеко не перший випадок, однак поліція не поспішає реагувати на подібні заяви.

“Можливо те, що все це відбувається саме на Подолі – не більше, ніж збіг. Але від МВС хотілося б якихось реакцій. Як мінімум хоча б більш ретельного патрулювання району, де щосили почали моделювати Троєщину середини 90-х”, – обурилась Венжик.

Заслуженого артиста України, лідера української групи "TaRuTa" Євгена Романенка теж обікрали грабіжники. Як він сам розповів на своїй сторінці в Facebook, це сталося біля супермаркету на вул. Берковецькій. Близько 17.00 Євген з дружиною і донькою залишили на спецвелопарковці навпроти центрального входу в магазин три велосипеда: два дорослих і один дитячий. Коли сім'я вийшла з магазину менш ніж через дві години, виявила, що з трьох велосипедів залишився тільки дитячий.

У поліцію артист звернувся відразу ж. Але протягом двох годин оперативна група, за його словами, так і не приїхала, тому сім'я пішла додому пішки.

Влітку було обкрадене помешкання співака Макса Барських. Злодії винесли побутову техніку на 10 тисяч доларів: ноутбук, дві фотокамери, музичні колонки. Забрали і дорогий наручний годинник.

"Співака пограбували через два дні після його переїзду в нову квартиру на Андріївському узвозі. Барських вийшов на кілька годин. Коли повернувся, побачив, що його обікрали", - кажуть у прес-службі артиста.

Зловмисники пограбували і відмого співака Павла Зіброва, розбивши скло його автомобіля. Грабіжники взяли барсетку з грошима та документами. За словами артиста, він лише вийшов на вулиці Ванди Василевської, аби поповнити рахунок мобільного телефону.

"Увів картку, поповнив рахунок, вся процедура тривала буквально дві хвилини. Коли вийшов, побачив, що переднє скло мого автомобіля розбите, а з сидіння вкрали сумку, в якій було 15-17 тисяч гривень, паспорт, права, посвідчення учасника бойових дій і вся моя фонотека, яку я завжди вожу з собою. Ось фонотеку дуже шкода. Але нічого, на студії архів є, все відновимо", - розповів Зібров.

Артист також припускає, що нападники за ним стежили, адже до цього співак вже зупинявся і купував квитки.

Автокрадіжки: 10 до 1

За перше півріччя 2016 року лише в Києві зафіксовано більше 29 тисяч випадків крадіжок (квартирні, з авто та інші). Для порівняння: за перше півріччя минулого року було зафіксовано 13,6 тисяч випадків. Правоохоронці кажуть: щодня відбувається по кілька сотень таких злочинів: трохи більше в будні дні і трохи менше в вихідні.

Серед видів грабежів "популярним" залишається викрадення автотранспорту. Найвідоміша жертва злодіїв – футболіст Юнес Беланда. Злочинці двічі позбавляли його "Рендж Ровера", і обидва рази правоохоронцям позашляховик вдавалося повернути.

«Зараз щодня тільки в Києві викрадають близько десяти машин. Навіть рік тому «забирали» максимум одну. Причому, якщо раніше під загрозою були машини середнього класу, то зараз і дуже дорогі, які не користувалися популярністю через складну систему безпеки», - розповів "Корреспондент. net" директор страхового агентства Сергій Старинчук.

Тепер крадії почали викрадати машини навіть зі стоянок.

«Розбивають скло, розкривають машини за допомогою брелків, які ловлять код сигналізації, знімають двірники, ковпаки», – говорить Старинчук.

В автомобілів преміум-класу знімають фари. Саму машину можуть викрасти тільки професіонали, а фари зняти досить просто. Це при тому, що вартість однієї може сягати 5 тисяч доларів. Також крадії полюбляють викрадати колеса з автомобіля.

«У двох моїх клієнтів зняли нові, щойно куплені шини. Коли починається сезон і люди оновлюють гуму, за ними стежать мало не від магазинів. Навесні знову буде загострення», – прогнозує Старинчук.

Чим бідніші люди - тим більше крадіжок

Різке погіршення криміногенної ситуації насамперед повязане зі збіднілістю громадян. За даними Державної служби статистики, у першому кварталі поточного року українці збідніли майже на два мільярди доларів.

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе визнає збільшення кількості правопорушень, як і те, що ріст злочинності в Україні пов'язаний з погіршенням соціально-економічної ситуації.

"Була у нас в Києві проблема з крадіжками машин. Але нам вдалося ліквідувати 11 злочинних груп, і угонів машин стало набагато менше. Нам також вдалося розкрити багато вбивств. Тяжких злочинів взагалі стає менше. Однак, є проблема майнових крадіжок, що пов'язано з погіршенням соціально-економічної ситуації в країні", - сказала Деканоїдзе.

Автор Анастасія Шульга

А ви це знали? Українцям розповіли, як довго потрібно зберігати паперові платіжки за електрику

вівторок, 23 квітень 2024, 11:22

Не виключено, що невдовзі українцям платіжки за комунальні послуги будуть надходити лише в електронному варіанті, передають Патріоти України. Те, що паперові документи потрібно зберігати протягом трьох років, у компанії YASNO назвали «міфом», відзначи...

Оце так: На Одещині прикордонник втік до Молдови у той час, коли його брат воює на фронті

вівторок, 23 квітень 2024, 10:27

На Одещині прикордонник під час патрулювання вирішив втекти до Молдови у той час, коли його брат боронить Україну на фронті. Про це повідомили у соцмережах, передають Патріоти України. Інцидент нібито трапився у селі Серпневе колишнього Тарутинського ...