"Хидирлез" для російських ЗМІ": Окупанти у Криму зганяють татар "святкувати"

На анексованому півострові окупаційна влада організувала національне свято кримських татар з метою створення "правильної" картинки для кремлівської пропаганди.

Кримських татар змушують святкувати "під примусом". Ілюстрація: allpravda.info

У 2015 році окупанти теж проводили Хидирлез виключно "заради картинки". Кількість учасників заходу буде традиційно завищеною в кільканадцять разів. "Минулого року примусово зібралися близько 1,5-2 тис. осіб, а було оголошено про присутність на святі 35 тис. людей". Про це заявив заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров, інформують Патріоти України з посиланням на канал 112 Україна.

Також він додав, що "у цьому році оголосять 40 тисяч, а зберуть не більше, ніж в минулому році, до того ж багатьох з них змусять відвідати святкування насильно".

"Держслужбовці, бюджетники, працівники культури, старшокласники, студенти - їх просто зобов'язують прийти на це свято, для цього виділяють достатню кількість автобусів, чого до окупації Криму в цілому не спостерігалося", - сказав заступник голови Меджлісу.

Слід зазначити, що Хидирлез - національне свято кримських татар, яке сягає корінням у часи язичництва. Але Меджліс взагалі не планує організовано проводити всекримське святкування Хидирлез на окупованому півострові. "Я думаю, що коли пройде деокупація Криму, ми всі ці свята відновимо", - заявив Ільмі Умеров.

Як відомо, 26 квітня так званий "Верховний суд Криму" визнав Меджліс кримськотатарського народу "екстремістським громадським об'єднанням" і заборонив його діяльність "на території Росії".

У відповідь на окупаційний тиск керівництво Меджлісу заявило, що організація перейшла в режим надзвичайного стану, а її центральний офіс перенесли до Києва.

Це варто знати" Які документи треба взяти з собою під час візиту в ТЦК - повний список

четвер, 25 квітень 2024, 14:47

Військовозобов'язаних громадян України зобов’язали з'явитися до Територіальних центрів комплектування й оновити облікові дані. Це стосується чоловіків призовного віку - від 18 до 60 років, передають Патріоти України. Для цього їм дається 60 діб із моме...

Потрібний перекладач

четвер, 25 квітень 2024, 14:21

Пояснити б їм це… Бо парламентськими методами доходить надто повільно