​Кличко спустився в тунель метро, щоб проанонсувати будівництво підземки на Виноградар

Будівельні роботи розпочнуться вже цього року, а за три матимемо дві нові станції - "Мостицька" і "Проспект Правди", запевняє мер

Будівництво стартує наприкінці 2017 року. Про це у середу під час презентації планів подовження метрополітену заявив заступник голови Київської міської державної адміністрації Ілля Сагайдак, повідомляють Патріоти України.

«Зараз починається саме проектування, підготовка проектної документації, інші необхідні роботи... Загалом, якщо всі обставини будуть нам сприяти, то будівництво двох станцій метро - «Мостицької» і «Проспекту Правди» - ми зможемо розпочати на цій ділянці вже в грудні», - зазначив Сагайдак у відповідь на уточнююче запитання мера столиці Віталія Кличка про довгоочікуваний старт робіт.

Сагайдак зазначив, що особлива необхідність побудови підземки у цьому районі міста зумовлена тим, що він є досить важкодоступним.

«А на Виноградарі проживає велика кількість мешканців нашого міста, тому це питання дуже актуальне. Зараз розрахунки дають право говорити, що тільки в цьому напрямку в день біля 60 тисяч мешканців будуть користуватися метрополітеном», - наголосив Кличко.

Мер Києва підкреслив, що за попередніми розрахунками ці дві станції метро - «Мостицька» і «Проспект Правди» - будуть відкриті «впродовж максимум трьох років» і будуть продовженням тунелю до Вітряних гір. Причому, як слідує зі схеми на котру вдивлявся міський голова, станція "Мостицька" планується до відкриття у березні 2019 року, а "Проспект Правди" - у грудні того ж року.

Вартість будівництва цих двох станцій метро, як повідомили на презентації, складатиме орієнтовно 5 млрд грн.

Окремо мер столиці відзначив, що ЄБРР виявляє зацікавленість у тому, аби долучитися до фінансування будівництва метро. «Я тільки повернувся з Давосу, де спілкувався з керуючим директором ЄБРР Томасом Майєром, і ми проговорювали питання фінансування будівництва нашого метрополітену. Цього тижня у мене буде ще зустріч з ним у Києві, і ми зможе продовжити наші переговори з цього приводу. Але вже навіть попередні розмови дають нам шанси, що ЄБРР може взяти участь у фінансуванні будівництва Київського метрополітену», - сказав Кличко.

"Брудні" методи: У Грозному масово отруїли футболістів "Сочі" перед вирішальною грою з місцевим "Ахматом"

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:50

Грозному отруїлися 14 футболістів "Сочі" перед матчем чемпіонату Росії проти місцевого "Ахмата". Сочинський клуб є прямим конкурентом чеченської команди за місце у елітному дивізіоні. Незважаючи на отруєння, постраждалих змусили вийти на гру, яка заве...

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...