Колись за цей подвиг обіцяли золотий пам'ятник: Експериментальна медицина врятувала двох безнадійно хворих дітей від раку

Нова, дуже дешева, методологія дозволить назавжди покінчити зі страшною хворобою, яка входить в топову трійку передчасного кінця людей. У це вірять новатори, які приймають вітання.

Використання модифікованих Т-лімфоцитів допомогло вилікувати двох хворих на лейкемію, які вже вважалися безнадійними. Батьки погодилися випробувати нову методику на своїх дітях, коли не допомогла хіміотерапія, повідомляють Патріоти України з посиланням на «Нескучные новости».

Обидві дитини страждали на гостру форму лімфобласного лейкозу. Пацієнткам запропонували паліативне лікування, коли інші методи виявилися безсилими. Першою пацієнткою стала дівчинка Лайла Річардс, якій поставили діагноз лейкоз на 14 тижні життя.

За словами батька Лайли, вони були готові погодитися на будь-яке лікування, щоб врятувати своє дитя. У 11 місяців їй зробили ін'єкцію генетично модифікованих Т-клітин, які взяли у здорових донорів. Опинившись в організмі, вони розпізнали ракові утворення і знищили їх.

До вказаного випадку ця терапія тестувалася тільки на мишах. Однак лікування виявилося ефективним вже протягом декількох днів. Друге використання теж було успішним, коли дівчинці ввели модифіковані клітини.

Вже минуло більше року, а у дітей не спостерігається ремісії. Клітини вже скоро почнуть використовувати в невиліковних випадках. Один з плюсів такого лікування, що терапія в 10 разів дешевша, ніж інші методи лікування безнадійно хворих.

"Я однозначно повернуся": Мілевський розповів, які функції хоче виконувати в київському "Динамо"

середа, 24 квітень 2024, 23:16

Колишній нападник київського Динамо та збірної України Артем Мілевський хоче працевлаштуватися у столичному клубі, інформують Патріоти України. У коментарі SportArena ексфутболіст заявив, що хотів би шукати для Динамо нападників, які схожі на нього. «Я...

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...