Колишня помічниця Саакашвілі відмовилася від російського громадянства

Марія Гайдар вже направила відповідне звернення у головне управління з питань міграції МВС Росії.

Марія Гайдар. Фото:obozrevatel.com

Марія Гайдар повідомила Міністерству внутрішніх справи Російської Федерації про своє рішення відмовитися від російського громадянства. Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на прес-реліз відомства, зазначають Патріоти України.

"У головне управління з питань міграції МВС Росії надійшло звернення громадянки Росії М.Є. Гайдар, у якому вона повідомляє "про бажання виходу з громадянства Росії у зв'язку зі вступом у громадянство України й небажанням жити й працювати в Росії", – повідомило МВС РФ.

Як відомо, Марія Гайдар є депутатом Одеської обласної ради. Вона була радником Михайла Саакашвілі, а 16 січня поточного року стала заступником голови Одеської обласної державної адміністрації.

Однак 10 травня Гайдар подала у відставку з посади в.о. заступника голови Одеської ОДА, адже з 1 травня вступив у силу закон про держслужбу, який зобов'язує чиновників мати лише українське громадянство, – а в неї, крім українського, було російське.

Живучи в Росії, донька російського політика Єгора Гайдара і правнучка комуністичного діяча Аркадія Гайдара була політиком, опозиціонеркою і журналісткою.

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

четвер, 2 травень 2024, 7:37

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. "За ...

Градусники будуть зашкалювати? Синоптики прогнозують "надзвичайно спекотне" літо в Європі

четвер, 2 травень 2024, 7:30

Літо в Європі буде спекотніше, ніж зазвичай, з більш високим ризиком посухи та хвиль тепла. Очікується, що теплий травень продовжить тенденцію, яка спостерігалася 10 місяців поспіль із рекордно високими глобальними температурами, передають Патріоти Укр...