Контрабанда в зоні АТО: До бойовиків не доїхали два вагони сировини для виробництва снарядів

СБУ вилучила в Костянтинівці 136 тонн цирконію.

Вилучений співробітниками СБУ та ДФС цирконій. Фото: ssu.gov.ua.

Співробітники Служби безпеки України спільно з фіскальною службою виявили в Костянтинівці Донецької області два вагони цирконію вагою 136 тонн. Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ, повідомляють Патріоти України.

Представники української спецслужби пояснили, що цирконій використовується при виробництві реактивних снарядів і запалів, зокрема залпової системи "Град".

"Одержувачем вантажу було підприємство, зареєстроване в Україні, виробничі потужності якого розташовані в неконтрольованих українською владою районах. Під час перевірки документів співробітники спецслужби встановили, що "офіційно" в "ДНР" поставлявся пісок формувальний", - йдеться в повідомленні.

Тривають слідчі дії.

Не сподобалось, що гавкала: У Києві чоловік застрелив бельгійську вівчарку ветерана АТО

вівторок, 7 травень 2024, 15:26

У Києві 51-річний чоловік застрелив бельгійську вівчарку сусідів, і тепер йому загрожує 3 роки тюрми.Пса на прізвисько Чіп привезли із зони АТО у 2016 році. Він багато років охороняв будинок своєї родини, повідомляє Київська міська прокуратура, передаю...

Назад не повернуться? Українці активно отримують громадянство Чехії

вівторок, 7 травень 2024, 14:30

Щорічно близько 5000 іноземців отримують чеське громадянство. Більшість із них - українці (майже 50%) та словаки. Про це пише видання mukachevo.net, передають Патріоти України. Як пише видання, активно змінюють паспорти також росіяни, інтерес яких до ч...