Коштовний "подарунок" від "Батьківщини": У Нацполіції просять терміново змінити "закон Савченко"

Кожен десятий з тих, хто вийшов на свободу за "законом Савченко" затриманий, а половину з них знову заарештували.

Ілюстрація:zib.com.ua

Протягом 2016 року за так званим "законом Савченко" вийдуть на свободу 34 тисячі ув'язнених. Такі дані опублікував перший заступник голови Національної поліції України Вадим Троян на сторінці Facebook, інформують Патріоти України.

Кожен десятий з тих, хто вийшов на свободу за "законом Савченко" затриманий, а половину з них знову заарештували.

У Нацполіції підкреслили, що Верховна Рада повинна терміново внести законодавчі зміни в цей закон.

"Найголовніше - вибрати категорії злочинців, на яких цей закон не буде поширюватися зовсім (вбивці, ґвалтівники, рецидивісти і т. д.)", - підсумував Троян.

Як відомо, Верховна Рада України прийняла внесений народним депутатом Надією Савченко законопроект 26 листопада 2015 року. Закон зобов'язує суди враховувати засудженим до позбавлення волі кожен день, який вони провели в слідчих ізоляторах до винесення вироку, як два дня відбуття покарання.

Міністр юстиції України Павло Петренко також зазначив, що "закон Савченко"необхідно внести зміни, згідно з якими особам, які вчинили тяжкі злочини, не буде надаватися право на дострокове звільнення.

Також у Генпрокуратурі виступили за зміни в так званий "закон Савченко" у зв'язку з його небезпекою для суспільства. Сама Савченко заявила, що буде відстоювати цей закон.

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...

Несподівана ситуація: На Житомирщині вчитель порізав ножем своїх колишніх учнів

субота, 27 квітень 2024, 17:59

На Житомирщині вчитель з ножем напав на своїх колишніх учнів, внаслідок чого один з них загинув. Чоловікові повідомили про підозру в умисному вбивстві. Про це інформують поліція Житомирщини та Житомирська обласна прокуратура, передають Патріоти України...