Котяче життя в Одесі

Коти-супутники людського буття з давніх часів. Тому нікого не здивує кішка, яка гуляє вулицями міста. Одеса не є виключенням, але своє захоплення цими створіннями одеська художниця висловила через мозаїку в картинах.

Персональна виставка одеської художниці О.Ярової. Фото ODESSA.

Одесу, як і будь-яке інше місто, неможливо уявити без котів. Зізнатися в любові до муркаючих, вирішила одеська художниця Ольга Ярова, чия персональна виставка «Ах, як багато в Одесі кішок» відкрилася в fashion cafe «Бунін», повідомляють Патріоти України.

Ольга Ярова після навчання, протягом чотирьох років, займалася мозаїкою в одному з монастирів в Криму. Саме досвід роботи з мозаїкою і наштовхнув на думку створити авторську техніку, і сьогодні Ольга добре відома своїми роботами в жанрі графіки і колажу.

Для створення творів йдуть уривки етикеток, сторінок з книг та журналів, а іноді і сторінок документів.

У цьому зізналася на відкритті виставки сама художниця: «Всі мої близькі ховають від мене свої посвідчення особи, тому що бояться - відірве шматочок листочка і чергову кішечку зробить».

Відкриваючи експозицію, кандидат мистецтвознавства Ганна Носенко зазначила, оскільки скоро весна, то експозиція має ще одну назву - "Мир-мур-арт" і в ній можна розгледіти березневих улюбленців, які іноді нагадують нам наших знайомих-людей.

І це дійсно так, придивившись глядач на картині бачить свою історію, пов'язану з цими домашніми тваринами, яких обожнювали ще в стародавні часи в Індії, Єгипті та Вавилоні.

Приходьте і споглядайте - весняний настрій вам буде забезпечено!

Одному з загиблих було лише 20: За сьогодні в річці Тиса виявили тіла одразу шістьох людей, - журналіст із Закарпаття (фото)

понеділок, 6 травень 2024, 21:31

За сьогодні, 6 травня, в річці Тиса виявили одразу шість тіл потопельників. Про це повідомив журналіст Віталій Глагола, передають Патріоти України. "За інформацією від моїх джерел, 4 тіла було виявлено на українській стороні, 2 тіла на румунській сторо...

Ціна курсу варіюється від 395 до 600 грн: Експрессекретарка Зеленського розпочала власний бізнес

понеділок, 6 травень 2024, 21:05

Колишня прессекретарка президента України Володимира Зеленського та журналістка Юлія Мендель почала новий бізнес. Йдеться про курси для українців під назвою «Освіта за кордоном», зазначено на сайті курсу. Зокрема, за інформацією на сайті, «Освіта за ко...