Краще відрізати вухо, ніж слухати пропаганду РФ: У Києві під посольством Нідерландів перфоманс

Акція присвячена голландському референдуму про підтримку Нідерландами ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС.

Посольство Нідерландів у Києві. Ілюстрація:alexchernomaz.com

Кілька десятків людей сьогодні прийшли до стін посольства Нідерландів в Україні із закликом до голландців не слухати російську пропаганду, яка очорнює Київ, і 6 квітня на референдумі підтримати Асоціацію України і ЄС. Про це пише Диалог, передають Патріоти України.

За словами організаторів акції, агітаційний перфоманс називається "Не слухай російську пропаганду". Акція присвячена голландському референдуму про підтримку Нідерландами ратифікації Угоди про асоціацію України та ЄС.

Перфоманс проходить в стилі живопису Ван Гога, який відомий світові не тільки своєю неординарною творчістю, а й відрізанням власного вуха. Із закликом "краще відрізати собі вухо, ніж слухати пропаганду РФ" українці звернулися до голландців.

"Необхідність акції була викликана масованою кремлівською кампанією для погіршення іміджу України в ЄС, особливо в Нідерландах", - говорять організатори заходу.

Активісти уточнюють, що Москва бреше про катастрофу малазійського лайнера на Донбасі, звинувачуючи в трагедії українських військових, спотворює інформацію про те, що голландські платники податків будуть утримувати українців тощо.

На паркані посольства розвісили великий банер із зображенням Ван Гога з відрізаним вухом і написом: "Не слухай, російську пропаганду".

"Нам говорили, що прогноз позитивний": На Рівненщині під час пологів померла дитина, а потім і її мати

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:38

На Рівненщині, у Костопільському пологовому будинку, після кесаревого розтину помер новонароджений, а за три дні померла і його мати. У жінки залишилося троє неповнолітніх дітей. Рідні звинувачують лікарів, поліція відкрила кримінальне провадження. Док...

У Краснодарі фекалії затопили вулицю "Руская". Місцева влада виправдовується - "проста дєньгі кончілісь"

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:05

Хоча Москва з 2022 року засекретила більшість статистичних даних не лише щодо втрат на фронті але і стану російської економіки та перерозподілу бюджетів, ознаки загального упадку відслідковуються за різними проявами. Як то здороження продуктів харчуван...