Кремль не спить: У Боснії і Герцеговині анонсували сепаратистський референдум

Лідер боснійських сербів Мілорад Додік заявив про наміри провести референдум щодо відділення Республіки Сербської від Боснії і Герцеговини.

Мілорад Додік. Фото:Wikipedia

У Боснії та Герцеговині може початися новий конфлікт, оскільки лідер боснійських сербів Мілорад Додік зробив заяву про те, що має намір провести в 2017 році референдум з питання відділення Республіки Сербської від Боснії і Герцеговини. Про це пише Диалог, посилаючись на місцеве видання Blic, зазначають Патріоти України.

"Ми знаємо, що без свободи немає миру в цьому регіоні", - загрозливо заявив Додік вчора. До того ж політик додав, що "народне голосування" має пройти в першій половині 2017 року. Додаткову інформацію він пообіцяв оголосити пізніше.

Очевидно, на рішення про референдум сильно вплинули російські спецслужби, які бажають дестабілізувати всю Європу. Вже повідомлялося, що лідер Хорватії Колінда Грабар-Кітарович стурбована "нездоровою активністю" РФ у Боснії і Герцеговині.

Як відомо, РФ намагається протидіяти бажанням Боснії і Герцеговини вступити в ЄС.

У Євпаторії понад 200 тварин загинули під час пожежі у зоопарку

вівторок, 16 квітень 2024, 11:44

В тимчасово окупованій Євпаторії вночі згорів екзотаріум Тропік-парк, на пожежі врятовано жінку та двох ведмедів. Про це повідомляють російські ЗМІ у вівторок, 16 квітня.Зазначається, що повідомлення про спалах надійшло до служби порятунку о 02:33. Вог...

Готові відкритися уже через місяць: В аеропорту "Київ" заговорили про відновлення польотів

вівторок, 16 квітень 2024, 9:57

Міжнародний аеропорт "Київ" (Жуляни) готовий приймати пасажирів через місяць з моменту відкриття авіаперевезень. Коли саме це станеться, поки що невідомо, проте керівництво "Києва" запевняє, що всі технічні пошкодження аеропорту можна швидко усунути. П...