Кремлівський спрут у Європі: Сербія депортувала росіян, які готували переворот у Чорногорії

Секретар Радбезу РФ Микола Патрушев терміново вилетів у Белград, щоб замнути міжнародний скандал

Ілюстрація:РИА Новости

Сербські спецслужби спіймали кількох громадян РФ, які займалися підготовкою серії терактів, а також розробляли план захоплення державних установ в сусідній Чорногорії. Затримані росіяни були депортовані з Сербії. Про це пише сербське видання Danas, інформують Патріоти України.

Ще 24 жовтня прем'єр-міністр Сербії Олександр Вучич оприлюднив деталі плану захоплення державних установ у Чорногорії, що мали відбутися після парламентських виборів 16 жовтня.

Вучич також підтвердив інформацію чорногорського спецпрокурора Мілівоє Катніча про арешт групи громадян Сербії, які готували в Чорногорії захоплення Скупщини (парламенту) та стрілянину по учасниках мітингу опозиції з метою дестабілізації обстановки.

За словами Вучича, антиурядові акції готувалися за сприяння потужного "іноземного фактора".

"Існують беззаперечні докази, що певні особи стежили буквально за кожним кроком прем'єра Чорногорії та інформували про це інших людей, які мали діяти за їхніми інструкціями. Ми знайшли у них 125 тисяч євро, спеціальну уніформу, інші речі. За прем'єром Чорногорії стежили за допомогою найсучаснішого обладнання" – розповів сербський прем'єр.

Невдовзі після публікації цих даних до Белграда у вівторок, 25 жовтня, прибув Микола Патрушев, щоб не допустити погіршення ситуації та відносин між країнами після безпрецедентного скандалу. Патрушев у закритому режимі зустрівся з сербськими президентом, прем'єром, головами МЗС і МВС.

За офіційними даними, росіяни запропонували сербам створити канал зв'язку з Москвою для співпраці в сфері безпеки.

До речі, інформація про депортацію громадян РФ з'явилася під час візиту Патрушева.

ТЦК загрожує повний колапс: Раді доведеться правити закон про мобілізацію

субота, 27 квітень 2024, 1:45

Як пише видання Texty, територіальні центри комплектування (ТЦК) не встигнуть актуалізувати дані усіх військовозобов’язаних за 60 днів, як того вимагає новий закон про мобілізацію, і це створить додатковий хаос, передають Патріоти України. "Управлінсь...

Не холодно і не спекотно: На вихідні настане така погода, що трапляється раз на рік - синоптик

субота, 27 квітень 2024, 0:55

На вихідних в Україні очікується чудова весняна погода з комфортною температурою. Про це повідомила синоптик Наталка Діденко на своїй сторінці Facebook. "Вихідними, 27-28 квітня, в Україні буде така погода, яка буває чи не раз на рік", - каже вона. ...