Крик без надії на відлуння. 2 квадратних метра порядності від мера Києва, - Микита Підгора

Олексій Бритюк завжди допомагав людям сам, тому нічого ні в кого не просив.

Археолог, активіст, учасник Євромайдану Олексій Бритюк. Фото: site.uaПатріоти України пропонують читачам лист-звернення, що опублікував в соцмережі Микита Підгора. Він пише:

"Близькі та друзі покійного Олексія Бритюка звертаються до мера Віталія Кличка, щоб той виділив місце для поховання без перебільшення великого громадянина і патріота. Пане мер, поворушіть рукою (правою чи лівою, я не знаю, якою Ви підписуєте документи)! Мова йде не про виділення двокімнатної квартири, а лише про 2 квадратних метра київської землі для останнього спочинку Льоши Бритюка.

Це може бути одне з благородних рішень, тим більше Ви зможете розраховувати на лояльність тих, кого ви (влада) назвали "переселенцями". Надайте честь тому, чиїй смерті радіють наші і, сподіваюся, Ваші вороги!

Якщо завгодно, то це торг!

P.S. Або ультиматум!"

Повідомляємо також, що у Олексія Бритюка, відомого луганського археолога, громадського активіста, учасника Євромайдану було онкологічне захворювання. Його луганські колеги і друзі збирали гроші на лікування. Вони розповідали, що Олексій не просив про допомогу і до останнього не розповідав нікому, наскільки небезпечною є його хвороба.

"Він сильний і звик допомагати сам, а не просити, справлятися з усіма своїми проблемами з посмішкою", - розповідають друзі покійного. У ніч на 25 червня в Кракові він помер.

"Спасибі всім за спроби допомогти, - пишуть в соціальних мережах друзі Олексія. - Зібрані кошти підуть на оплату проведеного лікування (його не покриває страховка), а також організацію похорону. Якщо все вийде, то попрощатися з Льошею можна буде в Києві".

Пенсії в Україні перерахують заднім числом: Хто отримає прибавку відразу за кілька місяців

понеділок, 6 травень 2024, 9:05

В Україні у червні проведуть перерахунок пенсій для тих, хто продовжив працювати на заслуженому відпочинку. Підвищення мали провести з квітня, але статистика щодо стажу приходить із запізненням, тож у червні заплатять підвищення одразу за кілька місяці...

В Україну йдуть дощі та грози

понеділок, 6 травень 2024, 7:48

У понеділок, 6 травня, у західних, північних та в більшості центральних областей прогнозують дощі, подекуди грози, повідомляє Український гідрометеорологічний центр. . У понеділок в Україні хмарно з проясненнями.