"Крим. Спротив": У мережу виклали фільм про окупацію півострова росіянами (відео)

Кримські татари і українці, що не зрадили Батьківщину, стали мішенню для окупантів, але продовжують боротьбу.

Прем’єра фільму відбулась 12 липня. Фото: ukr.media

Міністерство інформаційної політики опублікувало в мережі Інтернет фільм про російську окупацію півострова "Крим. Спротив", прем'єра якого відбулася у вівторок, 12 липня, повідомляють Патріоти України.

За словами автора ідеї і співавтора сценарію фільму, першого заступника міністра інформполітики, 25-хвилинний фільм розрахований в першу чергу на іноземного глядача. "Головний герой фільму - реальний дослідник, який вивчає історію кримських татар. Саме його очима ми бачимо Крим з 2014 року до сьогодні. Це 25 хвилин не тільки фактів, а й почуттів про два роки окупації Криму.

Не все і не всі герої тут. Але стрічка про захист України в Криму, про кримських татар і українців на півострові, які зараз стали головною мішенню для окупанта, але продовжують свій опір - хто в тюрмах, хто на волі, хто в окупованому Криму, а хто на материку", - зазначила автор ідеї і сценарію фільму Еміне Джапарова.
Документально-художня стрічка "Крим. Спротив" розповідає про окупацію Автономної Республіки Крим російськими військами в лютому 2014 року. Головний герой фільму - іноземний дослідник Джеймс (Остін Черрон), який приїхав на півострів відразу, як дізнався про присутності невідомих "зелених чоловічків", щоб дослідити, що насправді відбувається в Криму. Саме тут у лютому-березні 2014 року він стає свідком появи "безіменних" російських військ і незаконного "референдуму" про статус Криму. Дослідження вченого змушує його зануритися в події 2014 року і наслідки захоплення Криму.

Не Довбик: Маркевич розповів, кому з українських форвардів віддає перевагу у збірній

четвер, 28 березень 2024, 19:51

Мирон Маркевич розповів, як змінилась гра збірної України у поєдинку проти Ісландії у порівнянні із матчем проти Боснії і Герцеговини, передають Патріоти України. За словами відомого українського тренера, "синьо-жовті" діяли більш швидко, завдяки чому ...

"Люди занадто розслабились": Росіянин, який воює за Україну, розповів, що його розчаровує у цивільних українцях

четвер, 28 березень 2024, 19:28

Росіянин, який від 2014 року воює за Україну, боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів, що українцям потрібно знову стати єдиним цілим, як це було 2022 року, щоб перемогти Росію, передають Патріоти України. "Барсік" наголосив, що на початку війни ук...