"Крисіна - за ґрати": На Майдані відбулася акція проти вироку вбивці журналіста Веремія (фото, відео)

З самого початку слідства в адвокатів та потерпілих складалося враження, що підозрюваного Крисіна виводять зі справи.

Учасники акції. Фото:Цензор.нет

У центрі Києва на Майдані Незалежності у понеділок, 25 грудня, небайдужі вимагали покарати Юрія Крисіна, який причетний до вбивства журналіста В'ячеслава Веремія і отримав умовний термін. Загалом біля стели на Майдані зібралося близько 200 чоловік, повідомляють Патріоти України з посиланням на Цензор.НЕТ.

Серед присутніх були журналісти, правозахисники, активісти громадських організацій. На акції виступали адвокати сім'ї В'ячеслава Веремія Вікторія Дейнека та Євгенія Закревська, адвокат сімей Небесної сотні Роман Маселко, а також вдома та мати загиблого.

"З самого початку у нас, адвокатів, потерпілих, складалося враження, що Крисіна виводять зі справи. Тобто з найменшим для нього покаранням. Спочатку йому кваліфікували співучасть у вбивстві, але слідство перекваліфікувало на хуліганство. (...) Я хочу пояснити, що ті слідчі прокурори, які починали цю справу, я вважаю, вони допомагали Крисіну. Ті, які сьогодні продовжують цю справу і проводять слідство за іншими провадженнями, де проходить Крисін, вони по-іншому мотивовані. Вони дійсно захищають інтереси потерпілих і насправді намагаються все зробити для того, щоб винні були покарані", - розповіла Дейнека.

Вона також повідомила, що має намір подавати апеляцію на рішення Шевченківського районного суду:

"У нас 30 днів на апеляцію. Ми будемо в січні подавати на апеляцію. Це буде моя апеляція і буде апеляція прокурора так само. Прогнозувати терміни розгляду апеляції я не можу з огляду на те, що невідомо, що буде далі з судовою реформою".

Мати журналіста

Дружина журналіста

Слід нагадати, що Веремій був убитий в ніч на 19 лютого 2014 року. Тоді він їхав з роботи на таксі додому. На розі вулиці Володимирської та Великої Житомирської журналіст зауважив збройних "тітушок" у камуфляжі і масках і намагався їх сфотографувати з машини. Озброєні люди напали на автомобіль, почали його ламати, витягли водія і пасажирів. Водієві і іншому пасажирові після побиття вдалося втекти, а Веремія "тітушки" сильно побили, після чого вистрілили в спину.

Веремій був доставлений у реанімацію Київської лікарні швидкої допомоги, проте в результаті втрати великої кількості крові і травм вранці 19 лютого він помер під час операції.

18 вересня 2015 року начальник управління спецрозслідування Головного слідчого управління Генпрокуратури Сергій Горбатюк повідомив, що вбивцею Веремія є людина на ім'я Джалал Алієв. За неофіційною інформацією, вбивця воював на боці бойовиків "ДНР" і був убитий у Горлівці в липні 2015 року.

Шевченківський районний суд Києва 22 грудня визнав винним фігуранта справи Веремія Юрія Крисіна - йому призначили покарання у вигляді 4 років позбавлення волі з випробувальним терміном у 2 роки. Тоді як Генеральна прокуратура просила для нього шість років позбавлення волі, а сам Крисін визнав себе винним у хуліганстві.

Як пояснював раніше міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, саме Крисін "на відео бив Веремія перед пострілом".

Титулований український плавець розповів, чому у ТЦК відмовились брати його в армію

середа, 24 квітень 2024, 21:41

Відомий український плавець, який нині працює в Європі, Олег Лісогор пригадав, як на початку повномасштабного вторгнення вирішив піти в армію, передають Патріоти України. «Перші пару тижнів в мене були свої клопоти у Броварах. Потім пішов до ТЦК. Я ж і...

Військовозобов'язані не зможуть отримати паспорти за кордоном, але є винятки (список)

середа, 24 квітень 2024, 21:30

Деякі громадяни призовного віку, попри нову урядову заборону, зможуть отримати закордонні паспорти за межами України. Передбачена низка винятків. Про це йдеться у постанові уряду від 23 квітня, передають Патріоти України. Відповідно до документа, отрим...