Курка чи яйце? Британські вчені поставили крапку в багатовіковій дискусії

В результаті складного дослідження британські вчені змогли встановити, що спочатку з'явилася курка, а потім яйце.

Вчені довели, що курка з'явилася раніше, ніж яйце. фото: ЖЖ.

Британські вчені дали відповідь на питання, яке багато років цікавило людство: що з'явилося першим - курка чи яйце. Виявилося, що першою з'явилася курка, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Під час дослідження, яке провели вчені з університетів Шеффілда і Уоріка, за допомогою потужного комп'ютера змоделювали процес появи курячого яйця на генетичному рівні.

За даними авторів дослідження, ключову роль в його формуванні відіграє протеїн овокледінін-17 або ОС-17, який бере участь у створенні яєчної шкаралупи. Без цього білка, який є в організмі курки, яйце з'явитися не може.

"Даний протеїн був відомий вже давно, проте тільки зараз ми встановили, що він безпосередньо пов'язаний з формуванням яйця і контролює цей процес", - заявив один з керівників робіт професор Колін Фрімен.

Вчений також зазначив, що у різних видів птахів існують різні варіанти даного протеїну, хоча вони виконують схожі функції. Таким чином в результаті дослідження британські вчені змогли встановити, що спочатку з'явилася курка, а потім яйце.

"Ти дискредитуєш наш сектор": Вболівальник "Карпат" прогнав з фанатської трибуни давнього соратника Медведчука (відео)

неділя, 28 квітень 2024, 18:55

Під час вирішальної гри львівських «Карпати» з «Полтавою» за право грати в Українській Премʼєр-Лізі (УПЛ) на фанатському секторі львівʼян було помічено політика Ігоря Шурму, повідомляють Патріоти України. Він був членом СДПУ(о), народним депутатом Укра...

Війна наздогнала їх далеко від фронту: Зарізані російським Z-патріотом українці виявились бійцями СВО, котрі проходили реабілітацію у Німеччині після важких поранень

неділя, 28 квітень 2024, 17:43

Хлопці були дуже слабими внаслідок поранень, щоб на рівних відбиватись від кровожерливого рашиста. Убиті росіянином у німецьком містечку Мурнау українці були військовослужбовцями і проходили реабілітацію після поранень. Про це в неділю, 28 квітня, пові...