Квітка-кіборг: Шведські вчені перетворили троянду в акумулятор

Троянда, яку наповнили новим рідким полімером PEDOT, стала накопичувачем енергії.

Троянда-кіборг. Фото: з відкритих джерел.

Шведські вчені з Лінчепінгського університету створили з троянди пристрій, який запасає енергію, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Так, в 2015 році був відкритий рідкий полімер, що проводить струм (PEDOT). Він виявився нетоксичним для рослин. Після поглинання трояндою цього полімеру, в ньому сформувалися своєрідні «дроти».

Останнім успіхом вчених стало удосконалення полімеру. Тепер речовина може розподілятися по всій рослині, а не накопичуватися в стеблах. Троянда, в якій знаходиться новий полімер, стала накопичувачем енергії. На думку вчених, заряду енергії вистачає на те, щоб забезпечити електроживленням польові сенсори.

В майбутньому дослідникам належить домогтися продуктивності цієї системи на основі живої, а не зрізаної квітки.

Раніше Патріоти України писали, що вчені навчилися змінювати стать зародка.

"Бавовна" наводить жах? Опитування показало, чого найбільше бояться росіяни

четвер, 25 квітень 2024, 7:25

У першому кварталі 2024 року головними страхами росіян стали диверсії та атаки безпілотників. Занепокоєння громадян також підкріплювалося постійними вибухами у Білгородській області, передають Патріоти України. Це випливає з національного індексу триво...

Удар по шпигунській мережі китайців: Байден підписав закон про заборону в США TikTok. Коли та за яких умов почне діяти

четвер, 25 квітень 2024, 7:15

Президент США Джо Байден у середу, 24 квітня, підписав законопроект, який може призвести до загальнонаціональної заборони TikTok, повідомляє CNN. Це положення було включено до законопроєкту про надання іноземної допомоги Україні, Ізраїлю й Тайваню. Вод...