Квіти зла: Замальовки художника доби третьої російської революції

Персонажі художника Владимирова часів революції і початку 20-х трохи карикатурні та показують справжнє життя тогочасних громадян "без прикрас"

Оброблюють, щоб з'їсти, загиблого коня

Соціалістичний реалізм, який вважався основним художнім стилем в Радянському Союзі, практично не був реалізмом. Насправді це був класицизм з домішками романтизму. Було популярним зображення людини не такою, якою вона є, а такою, якою вона могла би бути. А ось трохи справжнього реалізму на даних картинах, передають Патріоти України з посиланням на art-on.ru.

Художник Іван Владимиров (1869-1947) робив замальовки часів Революції і Громадянської війни. Дивно, але художника деякі вважають прорадянським, а інші антирадянським. Його персонажі часів революції і початку 20-х трохи карикатурні з обох сторін. Його особиста позиція не завжди зрозуміла.

Після революції він підробляв в міліції і багато малював з натури, він швидше прагнув запам'ятати події, можливо розуміючи, що є присутнім при тому, як народжується на його очах інша історія, ніж давати їм однозначну оцінку. У малюнках Владимирова є кінематографичність, дія, можна почути звуки вулиці, то, що люди говорять і навіть думають. Маяковський тоді писав, що "театр - це не дзеркало, а збільшувальне скло", теж можна сказати і про графіку Владимирова революційних років. Це не просто замальовки, а витримка з особистих вражень. Акварель, досить витончена техніка, за контрастом підкреслює грубість і жах того, що відбувається.

З насиджених місць (Селяни розтягують майно з панських маєтків і відправляються в місто в пошуках кращого життя)

Взяття Зимового палацу

Голод на вулицях Петрограда

Агітатор

Продрозкладка

Допит в комітеті бідноти

Погром винного магазину

У підвалах ЧК

У пошуках втікача-кулака

Спалювання орлів і царських портретів

Реквізиція церковного майна в Петрограді

Російське духовенство на примусових роботах

Петроград. Переїзд виселеної сім'ї

 Пошуки їстівного в помийної ямі

Колишні царські чиновники на примусових роботах

Нічне пограбування вагона з допомогою від Червоного хреста

Розваги підлітків в імператорському саду Петрограда

Біженці будуть під ковпаком? Україна починає обмін інформацією про рахунки з сотнею країн

четвер, 28 березень 2024, 11:30

У вересні 2024 року між Україною та іншими державами відбудеться перший автоматичний обмін інформацією щодо фінансових рахунків за міжнародним стандартом звітності CRS (Common Reporting Standart), передають Патріоти України. Його запроваджено після ух...

Раніше був на фронті: У Волинському ТЦК розповіли про стан військового, якого ножем поранив цивільний

четвер, 28 березень 2024, 10:56

Працівник ТЦК та СП, якого у Нововолинську під час виконання службових обов'язків вдарив ножем місцевий житель, раніше воював. Про це повідомили на сторінці Волинського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, передають ...