Київ атакують "банди" бобрів - тріщать дерева, справжній лісоповал

Найбільшого представника загону гризунів занесено до Міжнародної червоної книги. Вид ще пару десятків років тому в Україні був на межі зникнення.

Симпатична і дуже корисна для ландшафту тваринка протягом кількох років успішно колонізувала водойми Київщини. І ось, оточивши з усіх боків головний мегаполіс України, стала проникати в зелені зони столиці, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости. Головне - наявність більш-менш пристойної водойми та будівельного матеріалу для гребель і хаток.

Так колонія бобрів проявилася в північній частині міста на берегах Міністерської озера. Про це йдеться на сторінці спільноти "Життя Мінського масиву - Оболонський район" у Facebook.

"На Міністерці орудує банда бобрів, розгризали всі дерева вздовж берегової лінії", - йдеться в повідомленні. Дописувач відзначив, що їх неможливо не помітити біля водойми.

Незважаючи на занепокоєння людей, доведено, що від такої діяльності більше користі ніж шкоди. Тварини, на відміну від людини, ніколи не перевищують «норму» лісозаготівель. Спрацьовують закони природного саморегулювання.

Серед фауни ворогів у бобра практично немає. Дорослу тварину у воді не ризикне атакувати ніхто, навіть видра, а на твердому ґрунті цей гризун може відбитися часом навіть від вовка і великого собаки, адже передні зуби має – як два кинджали.

Так колония бобров проявилась в северной части города на берегах Министерского озера. Об этом говорится на странице сообщества "Жизнь Минского массива - Оболонский район" в Facebook.

"На Министерке орудует банда бобров, разгрызающих все деревья вдоль береговой линии", - говорится в сообщении. Андрей Мерший отметил, что их невозможно не заметить возле водоема.

Несмотря на беспокойство людей, доказано, что от такой деятельности больше пользы чем вреда. Животные, в отличие от человека, никогда не превышают «норму» лесозаготовок. Срабатывают законы природного саморегулирования.

Естественных врагов у бобра практически нет. Взрослого животного в воде не рискнет атаковать никто, даже выдра, а на суше этот грызун может отбиться порою даже от волка и крупного пса.

Альо, Кличко! Столична влада своєю бездіяльністю сприяє втраті комплексу унікальних артефактів Київської Русі на Поштовій площі

неділя, 5 травень 2024, 5:00

Безцінні пам'ятки 1000-літньої історії зроблені археологами під час реконструкції Поштової площі потребують термінової консервації, про що добре відомо "батькам міста". Однак шість років КМДА та мер не спромоглися зробити обіцяні роботи та заснувати музей

У Міноборони України пояснили, як оскаржити висновок ВЛК в досудовому порядку

неділя, 5 травень 2024, 3:25

Обмежено придатні військовозобов'язані і не тільки можуть оскаржити висновок ВЛК через комісії вищого порядку і через суд. Про це йдеться в коментарі директора Департаменту охорони здоров’я міністерства оборони України Оксани Сухорукової в ефірі телема...