Лайма Вайкуле та смажена курка: Що любив найтитулованіший футболіст України в 18 років

Кумиром-футболістом для Андрія Шевченко був Ромаріо.

Андрій Шевченко. Фото: UA-Football.

У мережі з'явилася анкета вподобань найтитулованішого українського футболіста часів незалежності, а нині головного тренера національної збірної України Андрія Шевченка, коли йому було 18 років. Патріоти України пропонують і вам на неї подивитися.

З неї стало відомо, що улюбленим співаком Шеви був Фредді Мерк'юрі, а співачкою — Лайма Вайкуле. А ось курка для майбутньої зірки світового футбола була не птахом, а улюбленою стравою. Яку він, напевно, запивав апельсиновим або ананасовим соком.

Улюблений актор — Олександр Абдулов, акторка — Джулія Робертс. Ну, а кумиром-футболістом був Ромаріо. Щодо футбольних команд, то межею мрій, схоже, ще недовго залишалося "Динамо-2". Ну і, звичайно, "Мілан" з "Барселоною".

Андрій Шевченко народився 29 вересня (не 24-го, як зазначено в анкеті) 1976 року в селі Двірківщина, Яготинського району на Київщині. Протягом своєї кар'єри виступав за столичне "Динамо", італійський "Мілан" та англійський "Челсі". Саме в "Мілані" Шевченко досяг свого найбільшого успіху як футболіст: з "россонері" він виграв Лігу чемпіонів, ставши в фіналі автором вирішального гола "Ювентусу" в серії післяматчевих пенальті. За збірну України зіграв 111 матчів, забивши 48 голів.

Кар'єру тренера розпочав із національної збірної, змінивши на цій посаді Михайла Фоменка після провалу на Євро-2016. Але не зміг вивести збірну до фінальної частини Кубка світу-2018: команда посіла третє місце слідом за Ісландією та Хорватією і не потрапила навіть у стикові матчі.

Прогноз невтішний: Наскільки скоротиться населення України до 2051 року - прогноз демографів

п’ятниця, 29 березень 2024, 14:56

До 2041 року населення України може скоротитися до 28,9 млн, а до 2051 року на 25,2 млн. Причиною усьому є демографічні виклики та загрози. Такий прогноз зробив Інститут демографії та проблем якості життя Національної академії наук України, повідомляє...

Багато людей поранені, в тому числі українки: У Німеччині перекинувся автобус з пасажирами (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:55

У Німеччині поблизу міста Лейпциг сталася смертельна ДТП, внаслідок якої загинули чотири людини, ще 29 людей отримали травми. Також серед постраждалих є двоє українок. Про це повідомляє німецьке видання Berliner Morgenpost, передають Патріоти України. ...