Ледь не спалили: У мережі показали, як активісти закидали "коктейлями Молотова" посольство РФ у Києві (відео)

МВС у той же час закликає не поводитися радикально, а висловлювати свій протест мирними акціями.

Скрін відео

У ніч на четвер, 10 березня, учасники протесту намагалися спалити російське консульство в центрі Києва зробленими власноруч "коктейлями Молотова". Відповідний ролик був опублікований спочатку на сторінці в Facebook активістки Ірми Крат, а потім і на Youtube, зазначають Патріоти України.

За її словами, запальну суміш і пляшки вона підготувала сама. Крат зазначила, що мала намір таким чином підтримати підсудну льотчицю Надію Савченко.

Ірму Крат та Патріотів України орештували за підпал Посольства Російської Федерації. SOS. В підтримку #Надії #Савченко! Ирма Крат
Опубліковано Ірмою Миколаївною Крат 9 березень 2016 р.

Опубліковане відео демонструє двох людей, які підпалюють імпровізовані гноти в пляшках і кидають "коктейлі" на територію посольства. До місця події незабаром прибув патруль.

Їм не відразу вдалося зупинити радикальних протестувальників. Поки патрульні намагалися запобігти атаці на консульство, їх встигли охрестити сепаратистами і викрити в підтримці РФ.

У той же час радник глави МВС Арсена Авакова Зорян Шкіряк засудив напади на російські консульства в Україні, закликавши активістів обмежитися мирними акціями протесту, щоб не піддавати ризику життя тих громадян, які зараз перебувають на території Росії.

"Ми закликаємо всіх активних громадян утриматися від силових акцій під російськими дипломатичними місіями. Коктейлі "Молотова" Надії Савченко точно не допоможуть. Навпаки, це може стати на перешкоді всім спробам звільнити Героя України", - написав Шкіряк на своїй сторінці в Facebook.

"Крім того, не варто забувати, що в РФ є і українське посольство, і ряд консульств по всій Росії, в яких працюють українські дипломати, громадяни України. Це означає, що там можуть статися латентно санкціоновані ФСБ напади рашистів на наші представництва в Росії, що може бути небезпечним для життя наших громадян, які перебувають там. Невже це незрозуміло?" - намагався достукатися до радикально налаштованих активістів Шкіряк.

"Мирні акції протесту на підтримку Надії під посольствами і консульствами РФ по всьому світу - ТАК! Це важливо. Сьогодні в цьому гостра необхідність, і тут зупинятися не можна. Але будь-яке насильство - НІ! Це мінус. Закликаємо всіх активістів та небайдужих громадян надалі утриматися від будь-яких насильницьких дій і використання заборонених предметів (каміння, пляшки із запальною сумішшю тощо) під час акцій протесту в підтримку Надії Савченко.

Такі методи не спрацюють в позитив. Крім того, на нас дивиться весь цивілізований світ - це наші партнери. А там такі дії вважаються просто неприпустимими. Навіщо ще більше нагнітати і так складну ситуацію? Переконаний, що і сама Надія повністю розділяє таку точку зору. Дякую за розуміння", - підсумував радник Авакова.

Перший власник мужньо прийняв свою долю: Годинник найбагатшого пасажира Титаніка продали на аукціоні за грубі гроші, вшестеро перевищивши первісну ціну лота

вівторок, 30 квітень 2024, 4:15

Золотий кишеньковий годинник, який носив найбагатший пасажир Титаніка, був проданий за 1,2 млн фунтів стерлінгів. Це вшестеро дорожче за початкову суму. Про це повідомляє The Guardian. . Годинник був проданий в суботу приватному колекціонеру з США на...

Ворогу бракує сил: Мешканців Маріуполя вербують на війну проти України

вівторок, 30 квітень 2024, 1:45

В окупованому Маріуполі російські силовики просто на вулицях агітують людей вступати до лав військ РФ. Поліцейські та військові окупаційної армії зупиняють автівки та пропонують одразу на місці підписати контракт, передають Патріоти України. . Про це ...