"Лекції студентам читав, стоячи на стільчику": На Черкащині розповіли про 13-річного вундеркінда з енциклопедичною пам'яттю (відео)

Чотири роки тому юний геній прочитав дві лекції з історії для третьокурсників Черкаського університету ім. Богдана Хмельницького. За це він отримав у Ватикані престижну міжнародну премію ім. Джузеппе Шіакка.

Лекція для третьокурсників у Черкаському університеті. Фото:Facebook

У місті Звенигородка Черкаської області живе Віталій Нечаєв, який вважається наймолодшим в світі лектором університету. 13-річний школяр має енциклопедичну пам'ять. У 2011 році він отримав премію "Гордість країни" в номінації "Рідкісний талант". Про це пише Gazeta.ua, передають Патріоти України.

"Віталік не говорив до трьох років, годинами дивився серіали і рекламу. А потім як прорвало - розговорився. Я написала йому на аркуші алфавіт. Вивчив сам за три дні. Попросив купити цифри на магнітах. Сам навчився рахувати.

У чотири роки захопився біографіями видатних людей. Знав напам'ять дати з життя вчених, письменників і українських гетьманів. Здібності сина розвивалися дуже швидко. він все вбирав, як губка. Це був для нас справжній шок.

Мої батьки купили йому дитячі енциклопедії. Думала, він їх просто переглядає. А насправді він їх так швидко перечитував", - розповіла в інтерв'ю мама Віталія Ольга.

Віталій Нечаєв

Чотири роки тому юний геній прочитав дві лекції з історії для третьокурсників Черкаського університету ім. Богдана Хмельницького. За це Віталій отримав у Ватикані престижну міжнародну премію ім. Джузеппе Шіакка.

"Лекції студентам син читав стоячи на стільчику. Сюжет про це показували на якомусь каналі, який транслюється по всьому світу. Його побачили і в Ватикані. Нагороду Віталію призначили як наймолодшому в світі лектору вузу", - розповіла мама Віталія.

"В минулому році влітку Віталік три місяці вчився на курсах програмування. Намагається застосовувати на практиці. Але для створення програм або ігор треба сучасний комп'ютер. А ноутбук у нього вже старий. Новий плануємо придбати в наступному році", - розповіла Ольга. У Віталія є 5-річна сестра Анна. Мама виховує дітей сама.

"З батьком дочки ми не спілкуємося. У батька Віталіка теж своє життя. Однак допомагає синові, чим може. Коли я завагітніла, думала не народжувати. Але приснився сон, дитячий голос благав:" Мама, мама". А потім ще сестрі ворожка сказала , що моя дитина стане відомою людиною", - резюмувала Ольга Нечаєва.

Розстріл поліцейського патруля: Стало відомо, скільки зброї було в авто військових, що вчинили вбивство

вівторок, 23 квітень 2024, 9:32

Він зазначив, що усю зброю зловмисники викинули у водойму. . Рихлюк уточнив, набої мали калібр 5,45, а на місці події ще працюють слідчі. . Зі слів підозрюваних, вони везли боєприпаси у свій будинок на території області. . Також Рихлюк додав, що ...

Спадок Володимира Мономаха: Після дуже довгої реставрації в Києві відкрили для відвідування одну з найстаріших церков України

вівторок, 23 квітень 2024, 9:23

У Національному заповіднику "Києво-Печерська лавра" відкрилася для відвідування церква Спаса на Берестові. Це одна з найдавніших християнських пам'яток Києва датована початком кінцем XI - початком XII століття. Кошти на будівництво храму надав знаменит...