Лещенко придбав величезну елітну квартиру у центрі Києва

За декларацією нардеп отримав більше 100 тисяч доларів, ціна на квартиру в даному районі перевищує 13 млн гривень

Сергій Лещенко придбав квартиру площею 192 кв.м. Фото: "ЛУН"

Нардеп Сергій Лещенко придбав квартиру у центрі Києва в елітній новобудові на вулиці Івана Франка. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на "Українська правда".

Дана інформація є в довідці з держреєстру речових прав на нерухоме майно. Загальна площа квартири - 192 квадратних метри.

Згідно з декларацією, у 2015 році Лещенко отримав 212, 067 тисяч гривень доходу в Україні, з них від викладацької, наукової і творчої діяльності 107,778 тисяч. Крім того ще 47,48 тисяч Лещенко отримав за межами країни - від Колумбійського університету та австрійського Institute for Human Sciences).

На рахунках в банку у Лещенка було 24 тисячі гривень. Як нерухоме майно, він вказав тільки третину квартири у 60 кв.м.

Щодо джерел походження коштів на придбання квартири Лещенко заявив, що "половина суми - це позика від засновника Української правди Олени Притули терміном на 10 років", інша частина коштів на придбання квартири - це його заощадження як колишнього співвласника "Української правди". Також, за словами Лещенка, в 2013-2014 роках він задекларував понад 100 тисяч доларів доходу.

"Інше - це гроші моєї улюбленої людини Анастасії Топольської, яка буде вказана в моїй декларації за підсумками 2016 року. Заробітки Насті дозволяють впевнено говорити про погашення боргу. Настя входить до числа найбільш високооплачуваних діджеїв у Східній Європі, виступаючи близько 200 разів на рік на чотирьох континентах", - заявив Лещенко.

Сподіваюся, ви розумієте, що ці нападки – плата за мою антикорупційну діяльність без оглядки на прізвища та посади. Чесність має заохочуватися, а не каратися", - написав Лещенко.

Цікаво, що середня ціна квартири у цьому будинку - 66-67 тисяч гривень за 1 квадратний метр, тобто майже 13 млн гривень за 192 квадратних метри.


Підвищення пенсій з 1 квітня зачепить не всіх українців: Все, що треба знати

четвер, 28 березень 2024, 14:37

З 1 квітня в Україні заплановане збільшення мінімальної зарплати, що вплине на деякі соціальні виплати, передають Патріоти України. Як пише biz.nv.ua, зокрема, після цього мають підвищитися пенсії громадян віком 65+ з повним страховим стажем (35 років...

"Сталося через укус кліща": Спливли подробиці смерті ексфутболіста збірної України Шершуна

четвер, 28 березень 2024, 14:24

Відомий український футболіст Богдан Шершунпомер 7 січня у Бельгії від раку мозку, до якого призвів укус кліща. При цьому лікарі надто пізно зуміли діагностувати тяжку хворобу, яка спричинила смерть ексгравця національної збірної у віці 42 років, пере...