Лідер харківських антимайданівців нарешті отримав термін ув'язнення

Суд визнав Юрія Апухтіна винним у масових заворушеннях і закликах до насильницького повалення державної влади в Україні.

Юрій Апухтін. Фото:YouTube

Київський районний суд Харкова виніс обвинувальний вирок одному з лідерів харківських сепаратистів Юрію Апухтіну, він проведе за ґратами шість років. Про це повідомляє місцеве видання NewsRoom, передають Патріоти України.

Апухтіна звинувачували в підбурюванні до погрому автобуса із силовиками 8 квітня 2014 року, а також у закликах "боротися з цією владою". Суд визнав його винним у масових заворушеннях і закликах до насильницького повалення державної влади в Україні.

Арешт із майна Апухтіна суд зняв, проте зобов'язав його сплатити близько 10 тисяч гривень судових витрат.

Обвинувачений наполягав на тому, що його дії не мали злого умислу, а 8 квітня він взагалі приїхав у центр міста разом із дружиною для того, щоб відвідати аптеку.

Видання пише, що Апухтін після оголошення вироку заявив: "Іншого рішення суду я й не чекав".

Лідер громадського проросійського об'єднання "Велика Русь" Юрій Апухтін був затриманий 1 травня 2014 року співробітниками Служби безпеки України за підозрою в організації масових заворушень. У повідомленні йшлося про те, що Апухтін брав участь у підготовці теракту на День Перемоги.

Під час обшуку в офісі організації СБУ вилучила гранату Ф-1, пістолет "Зоракі", пристосований для стрільби бойовими патронами, патрони, готівку, російську символіку й листівки сепаратистського характеру.

8 травня Апухтін вніс заставу в розмірі 92 тисячі гривень і покинув СІЗО. У грудні суд скасував заставу для Апухтіна й знову взяв його під варту.

Лікарі запевняли, що все нормально: Сашко Лірник розповів, від чого помер Дмитро Капранов

четвер, 18 квітень 2024, 3:25

У літератора були проблеми із серцем, через що Дмитро часто скаржився на біль. Однак медики запевняли рідних і близьких письменника, що "все нормально". Український письменник Дмитро Капранов помер 16 квітня внаслідок проблем із серцем. Таку версію озв...

"У Левка Лук'яненка воно теж було": Ірина Фаріон зробила заяву про своє комуністичне минуле

середа, 17 квітень 2024, 23:29

Те, що Герой України Лук'яненко за свої гуманістичні переконання був жорстоко репресований Радянською владою, як і Миколо Руденко, скандальна політикіню не може поставити собі в паралель співпадінь. Ірина Фаріон в інтерв’ю «Українським новинам» розпові...