Лідера сепаратистів "ХНР" суд у Харкові звільнив з-під варти

Апухтін був одним із ініціаторів з проведення у Харкові "референдуму" з питань федералізації – створення так званої "Юго-Восточной автономии от Одессы до Харькова", який планувався у травні 2014 року, однак не відбувся.

Юрій Апухтін. Фото:jpgazeta.ru

Лідера руху "Юго-Восток" Юрія Апухтіна, який брав активну участь у масових заворушеннях біля будівлі Харківської облдержадміністрації у 2014 році, звільнили з-під варти в залі суду. Колегія суддів Апеляційного суду Харківської області розглянула скарги Апухтіна, захисників та прокурора, інформують Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Суд вирішив залишити апеляційну скаргу прокурора без задоволення, а апеляційні скарги обвинуваченого та захисників задовольнити частково.

Так, вирок Київського районного суду від 23 травня 2017 року відносно Апухтіна в частині його засудження за ч.3 ст.109 Кримінального кодексу України (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) скасовано, кримінальне провадження в цій частині скасоване.

З вироку також було виключено посилання про застосування ч.1 ст.70 КК України, в результаті чого Апухтін вважається засудженим лише за ч.1 ст.294 КК України (масові заворушення) до п'яти років позбавлення волі.

На підставі ч.5 ст.72 КК України у строк відбування покарання Апухтіну зараховано термін його попереднього ув'язнення з 30 квітня 2014 року по 7 травня 2014 року та з 19 грудня 2014 року по 20 червня 2017 року з розрахунку один день попереднього ув'язнення за два дні позбавлення волі, а з 21 червня 2017 року по 20 грудня 2017 року з розрахунку один день ув'язнення за один день позбавлення волі.

За такими розрахунками, Апухтін повністю відбув покарання та був звільнений з-під варти в залі суду.

23 травня у Харкові Апухтіна було засуджено до 6 років позбавлення волі. Під час досудового слідства було встановлено, що Апухтін був організатором масових заворушень у квітні 2014 року біля будівлі Харківської ОДА.

Також доведено, що Апухтін був одним із ініціаторів з проведення у Харкові "референдуму" з питань федералізації – створення так званої "Юго-Восточной автономии от Одессы до Харькова", який планувався у травні 2014 року, однак не відбувся.

"Ми не віддаємо борг державі, а боремося за власне майбутнє", - комбриг "Холодного Яру"

четвер, 25 квітень 2024, 22:03

Проведення демобілізації до закінчення війни є поганою ідеєю. Щоб бійці могли перепочити після виснажливих боїв, потрібно проводити ротації, а для цього потрібно мобілізувати більше людей. Таку думку висловив командир 93-ї окремої механізованої бригади...

Громадянка РФ організувала роботу борделів у центрі Києва (фото)

четвер, 25 квітень 2024, 21:02

У Києві затримали громадянку РФ та її трьох спільників, які організували діяльність місць розпусти під виглядом роботи масажних салонів. Борделі знаходились у центрі міста. Про це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Зловмисникам загрожує до семи...