Ліквідовано канал незаконного перевезення людей у Росію через Крим

Затримано транспортні засоби, за допомогою яких перевозили людей.

Олег Слободян. Фото: "Укрінформ"

Держприкордонслужба, СБУ та прокуратура України ліквідували канал незаконного переправлення осіб у РФ через окупований Крим, передають Патріоти України із посиланням на "112 Україна". Про це повідомив помічник голови Держприкордонслужби Олег Слободян під час брифінгу 15 грудня.

За його словами, вчора провели заходи щодо документування дій порушників, які налагодили канал незаконного переправлення осіб у (з) РФ через окупований Крим через КПВВ "Чаплинка" з використанням автобусних пасажирських перевезень.

За цим фактом відкрили кримінальне провадження за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України, вчинені організованою групою або вчинені з корисливих мотивів) і ч.1 ст. 332-1 (Порушення порядку в'їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї) КК.

Слободян зазначив, що "водії анонсували автобусні перевезення з материкової України у тимчасово окупований Крим і далі в РФ, зокрема Краснодар, через закриті українською владою пункти пропуску. Вони неподалік від КПВВ висаджували пасажирів, після чого ті пішки долали адмінмежу, а на окупованому півострові сідали на інший автобус.

"За результатами заходів, які проводилися одночасно в Херсонській, Миколаївській та Одеській областях, транспортні засоби, на яких здійснювалися перевезення, затримані. Щодо причетних осіб проводяться слідчі дії", - додав Олег Слободян.

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...