Любити Америку злочинно: У Москві затримали двох осіб, які прийшли до посольства США висловити співчуття за загиблими

Затриманих біля посольства поліцейські звинуватили в проведенні мітингу і склали протокол про порушення ними порядку проведення публічного заходу.

Москвичі принесли квіти до посольства США в знак солідарності з Орландо. Фото: Твіттер.

Біля посольства США в Москві поліція затримала двох осіб з плакатом "Любов перемагає", які прийшли висловити співчуття у зв'язку з трагедією в Орландо. Про це повідомило видання РБК, співробітник якого Іслам Абдуллабеков був одним із затриманих, пишуть Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Як розповів Абдуллабеков, 13 червня вони прийшли до американського посольства в Москві, щоб покласти плакат зі словами "Love wins" ( "Любов перемагає") і запалити свічки.

"Поліцейські нас відразу взяли за руки і провели в машину, нібито за неузгоджену акцію. Ми ж тільки хотіли висловити співчуття у зв'язку з убивством людей і не збиралися ніякої політичної акції влаштовувати", - зазначив він.

На чоловіків склали протокол за статтею про порушення порядку проведення публічного заходу.

В даний час обох затриманих відпустили. Найближчим часом має відбутися суд, який визначить їм покарання. Стаття передбачає адміністративний штраф, або обов'язкові роботи на строк до 50 годин, або адміністративний арешт на строк до десяти діб.

Видання відзначає, що ряд москвичів все ж принесли квіти до будівлі посольства США в Москві, на паркані біля посольства повісили різнокольорові літери, що утворюють слова "сильніше, ніж ненависть", а поруч з парканом поклали райдужний прапор.

Нагадаємо, в ніч на неділю, 12 червня, озброєний чоловік проник в гей-клуб Pulse, застрелив охоронця, і відкрив вогонь по глядачам. Потім він узяв кількох людей в заручники і погрожував підірвати бомбу. В результаті нападу загинули 50 осіб, ще 53 отримали поранення. Протягом трьох годин спецпідрозділ SWAT підготував і провів штурм будівлі, стрілок був убитий.

Президент США Барак Обама заявив, що напад на нічний клуб в Орландо є терактом і жахливим "актом ненависті".

Залужний знов з'явився на публіці: Чим здивував улюблений генерал українців після тривалої інформаційної тиші

четвер, 9 травень 2024, 2:35

Колишній головнокомандувач ЗСУ, який довго не з'являвся на публіці після відставки з посади, активізувався в медійному полі та соцмережах. Спочатку він опублікував на своїй сторінці в Facebook фото, а згодом зустрівся з однією з українських співачок і ...

Його спроба перемоги: Представник Фінляндії на Євробачення-2024 вийшов на сцену без трусів (відео)

четвер, 9 травень 2024, 1:45

Представник Фінляндії на "Євробаченні-2024" Windows95man вийшов на сцену наймасштабнішого пісенного конкурсу континенту в дуже зухвалому образі. Він з'явився на сцені у великому яйці, зробленому з джинсів, а потім воно відкрилося і стало зрозуміло, що ...