Львівське пиво перемогло Садового: алкоголь повертається на вулиці столиці Галичини

Забороною на продаж алкогольних напоїв у кіосках міста Львівська міська рада порушила законодавство про захист економічної конкуренції.

Львівський міський голова Андрій Садовий. Фото: bdzhola.com

Суд дозволив продавати алкогольні напої у львівських кіосках. Про це йдеться у рішенні Господарського суду Львівської області, повідомляють Патріоти України, посилаючись на Zaxid.net.

Згідно з рішенням суду, Львівська міська рада порушила законодавство про захист економічної конкуренції. Зазначається, що міська влада створила групі суб'єктів господарювання, які здійснюють продаж алкогольних напоїв у тимчасових спорудах, несприятливі умови господарської діяльності порівняно з конкурентами, що здійснюють господарську діяльність у постійних спорудах торговельного призначення. Так, на думку судді Степана Коссака, низка пунктів ухвали міської ради, що була прийнята ще у 2011 році, обмежує права певного кола підприємців.

Як зазначає видання, 15 грудня 2011 року львівські депутати заборонили продавати алкогольні напої в кіосках. Цією ж ухвалою тоді обмежили час продажу алкоголю. Наприкінці 2015 року Антимонопольний комітет України звернувся до Львівської міськради з поданням про скасування ухвали. Депутати не підтримали це подання, тому в лютому 2016 року юристи АМКУ звернулись до суду.

У квітні цього року суд скасував вісім пунктів ухвали. Разом з тим, він залишив в силі часове обмеження на торгівлю алкоголем. Також він заборонив здійснювати перевірки з метою контролю за виконанням ухвали та притягувати підприємців до відповідальності. Наразі у Львівській мерії не повідомили, чи планують оскаржувати рішення господарського суду.

Тич часом аналогічне рішення Київради про заборону продажу алкогольних напоїв у тимчасових спорудах (МАФах), яке мер Києва Віталій Кличко підписав 8 квітня, призвело до мітингу власників МАФів, що відбувся 21 квітня під будівлею КМДА. Однією з вимог мітингуючих було скасування рішення про заборону продажу алкоголю. Внаслідок сутичок, які пройшли в той же день під адміністративною будівлею, поліція затримала близько 50 осіб, ще 5 осіб отримали поранення. За кілька днів після цього Кличко заявив, що Київська міська рада підготувала проект рішення щодо заборони на продаж алкогольних напоїв у магазинах і торгових мережах після 23:00.

"То шо ти робиш то не "іскуство". А повна х**ня!": Соня Морозюк хотіла вразити підписників процесом написання картини, але щось пішло не так

четвер, 18 квітень 2024, 20:44

Вулична художниця, одіозна екснаречена Романа Гринкевича Соня Морозюк у себе в Instagram виклала відео, на якому показала, як створює нову картину. І – очікувано нарвалась на хвилю хейту, передають Патріоти України. На початку процесу Соня у рукавичках...

"Йому було прикро через позицію доньки": Ані Лорак відмовилася співати патріотичні пісні на слова свого батька

четвер, 18 квітень 2024, 20:32

«Певно, не дозволили продюсери», – здогадується пані Валентина. Мирослав дуже любив свою доньку Кароліну, говорить його колега. Валентина Макогон розповіла, що до 2014 року Кароліна спілкувалася з батьком, навіть допомагала йому фінансово. «Як їхні сто...