Майбутні Сікорські, Антонови та Корольови: У Києві нагороджували юних винахідників

Аналогів деяким розробкам молодих українців не існує навіть у США.
Юні винахідники. Фото: magkaznu.com.

Дипломи і премії по 12 тисяч гривень отримали переможці фестивалю інноваційних проектів "Сікорський Челендж 2015" від президентського фонду "Україна". Усі вони - школярі та студенти, передають Патріоти України з посиланням на Подробности.

Розробки саме цих талановитих молодих науковців вразили експертів. Зокрема, це опріснювально-енергетична установка, яка може повністю забезпечити жителів прибережних районів дешевою прісною водою та енергією; робот для виявлення радіаційно-забруднених акваторій, роботизована ферма, прилад для загоювання шкіри, нова система, яка дозволяє лікувати переломи у тварин.

Молоді науковці сподіваються, що знайдуть підтримку і зможуть реалізувати свої винаходи, а в майбутньому вивести їх на український та міжнародні ринки. "Я думаю, обов’язково знайдеться спонсор, який захоче взяти і провести розробку від а до я. Сподіватись на широку підтримку влади, я маю на увазі уряду, підстав у нас нема ніяких. У нас сьогодні слово "інновації" не лунає з вуст наших можновладців і урядовців, проекту розвитку країни на сьогоднішній день немає", - зазначає президент України (1994-2005) Леонід Кучма.

"Ми плануємо патентувати технології, які ми винаходимо, щоб просувати наш національний продукт і поширити його по всьому світу". "Я захищала цю роботу в Америці кілька разів, і розмовляла там з багатьма професорами, вони кажуть, що не чули ще про такі пристрої. Тому ми можемо стверджувати що аналогів не використовується", - розповідають про свої розробки переможці фестивалю інноваційних проектів Марта Шишкова та Тігран Согоян.

"Установка нам відразу ж видає спектр випромінювання, яке дозволить судити який там саме радіоізотоп лежить. Зараз створити карту великого водоймища - це багато дуже роботи і грошей, у нас це створюється в ході роботи пристрою. Озеро розміром з футбольне поле можна обійти за півтори-дві години. Карта будується в реальному часі", - розповідає переможець фестивалю інноваційних проектів Олександр Махньов.

74-пенсіонерка взяла пістолет та... пограбувала банк (фото)

субота, 27 квітень 2024, 20:19

У США 74-річна пенсіонерка озброїлася пістолетом та пограбувала банк. Про це повідомляє NBC News, передають Патріоти України. Енн Маєрс із Огайо ніколи раніше не мала проблем із законом. Втім, нещодавно жінка в масці та з пістолетом в руках з'явилася п...

Була 6 днів без їжі та води: У США випадково відправили кішку у зворотній посилці Amazon

субота, 27 квітень 2024, 18:53

Американське подружжя випадково відправило свою кішку у зворотній посилці Amazon: вона була шість днів без води та їжі, втім зараз їй нічого не загрожує. Про це пише Business Insider, передають Патріоти України. Вказано, що власниця помітила зникнення ...