Махінації з приватизацією житла: ГПУ серйозно взялася за главу Рахункової палати (відео)

Вартість квартири, яку незаконно приватизували, становить 1,39 млн гривень.

Роман Магута. Фото: epravda.com.ua

Генеральна прокуратура України пред'явить підозру голові Рахункової палати Роману Магуті за махінації з приватизацією службового житла. Про це в ході брифінгу заявив генеральний прокурор Юрій Луценко, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Фейсбук" Лариси Сарган.

Як пояснив генпрокурор, член Рахункової палати, маючи приватизоване житло в Києві, звернулася до глави Рахункової палати з проханням надати службове житло в центрі столиці. Закон передбачає надання такого житла, але не його приватизацію.

Встановлено, що у грудні 2013 року Рахункова палата купила квартири, серед яких була двокімнатна вартістю 1,39 млн грн. по вул. Полтавській,10. Пізніше член Рахункової палати звернулася до голови з проханням приватизувати житло. Глава Рахункової палати погодився, після чого в квартирі був прописаний племінник члена Рахункової палати, після чого він квартиру приватизував і передарував члену Рахункової палати.

За словами керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницька, вартість квартири становила 1,390 млн грн. "Детективами НАБУ доказова база зібрана достатня. Думаю, ми вкладемося в двомісячний термін", - зазначив Холодницький.

Також Холодницький сказав, що по інкримінованій статті передбачено від 3 до 6 років. "Ми будемо вручати підозру і визначаємося з запобіжним заходом. Кажу відверто: не буде божевільних мільярдних застав. Будемо просити заставу або в розмірі вартості квартири або домашній арешт", - пояснив він.

Трохи пізніше Холодницький заявив "Українській правді", що Магуті вже вручили повідомлення про підозру. За його словами, суд щодо обрання запобіжного заходу повинен відбутися протягом 72 годин. Запобіжний захід має забезпечити Національне антикорупційне бюро: "НАБУ має забезпечити контроль, щоб не вийшло як з суддею Чаусом", - резюмував Холодницький.

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...

"Ти шо - москаль?": Кікбоксер із РФ епічно поскаржився на українців та латишів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:16

Він поскаржився на те, що у Харкові, де він жив на початку повномасштабного вторгнення армії агресорів в Україну, його ображали через мову. "Нам із дружиною було важко в Європі, де сильна русофобія, там про росіян говорять або погано, або ніяк. Усіх зм...