Мама не пускала: 35-річний тернополянин півжиття не міг вийти з квартири

Чоловік встиг лише закінчити школу. Іншого освіти не отримав. Коли вийшов на вулицю - не впізнав рідне місто.

У соціальну службу звернулися сусіди, які помітили незнайомого чоловіка, який виходить із квартири. Його матипомерла в кінці жовтня. Чоловік зміг вийти на вулицю, повідомляють Патріоти України з посиланням на topnews.in.ua.

"Хлопець встиг лише закінчити школу. Іншого освіти не отримав. Сусідам жінка казала, що її син поїхав працювати за кордон", – розповіла Сегодня.ua директор міського центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді Тетяна Горбонис.

Тернополянин звернувся до міського відділу УДМС для вклейки фото у паспорт. Протермінував процедуру на 10 років. Прийшов із працівниками центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді.

"Він абсолютно не орієнтується на вулицях міста, не може самостійно сходити до магазину або проїхатися на громадському транспорті. Не знає, як оплачувати комунальні послуги і навіщо це потрібно. Знає англійську мову, трохи володіє комп'ютерними програмами, каже, що підробляє копірайтером, але він далекий від реального світу", — розповіла фахівець із соціальної роботи Галина Чирська.

Працівники міграційної служби вклеїли фото у паспорт чоловіка.

У Міноборони розповіли, чи з'являться ТЦК за кордоном та чи будуть вони вручати повістки

четвер, 25 квітень 2024, 16:42

Територіальні центри комплектування і соціальної підтримки не будуть працювати за кордоном. Вручення повісток за межами України виглядає нереальним, передають Патріоти України з посиланням на речника Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна. "ТЦК за кордо...

Чи можна жінкам приходити до церкви в штанах: У ПЦУ дали відповідь

четвер, 25 квітень 2024, 16:30

До храму жінки можуть заходити у штанах. Подібних заборон насправді не існує, повідомили в Православній Церкві України, передають Патріоти України. "Немає в нашій Церкві такої заборони. Та й в інших Православних Церквах світу (окрім МП, очевидно) подіб...